Primăria vrea să lăţească Alexandria !

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarii de terenuri se tem că vor plăti impozite mai mari
Proprietarii de terenuri se tem că vor plăti impozite mai mari

Primăria a chemat proprietarii de terenuri arabile extravilane de la marginea oraşului la o dezbatere publică pentru a le propunere extinderea Alexandriei .Cei aproximativ 50 de proprietari s-au arătat sceptici în privinţa trecerii terenurilor în intravilan, din cauza faptului că vor fi nevoiţi să plătească impozite mai mari.

Peste 400 de adrese a trimis primăria proprietarilor de terenuri aflaţi în baza de date, dar la întâlnire au venit doar 50. Asta pentru că mulţi dintre destinari sunt morţi de zeci de ani, iar urmaşii acestora au refuzat invitaţia primăriei. Mai mult nedumeriţi decât curioşi, cetăţenii veniţi la dezbatere au ascultat explicaţiile primarului Victor Drăguşin cu privire la intenţia de extindere a oraşului : „Pentru dezvoltarea pe termen mediu a Alexandriei trebuie să se identificăm alte locaţii pentru intravilan, în care să se poată construi.” Concret, după propunerea primăriei, totalul intravilanului din Alexandria ar urma să crească de la 1080, 5 ha, cât este în prezent, la 1750,2 ha. Terenurile propuse spre  fi trecute în intravilan sunt amplasate spre Lăceni, Cernetu şi în zona Ruscă. Puşi faţă în faţă cu harta propusă de edili, proprietarii de terenuri arabile extravilane s-au arătat interesaţi mai mult de impozitele pe care le vor plăti,decât de perspectivele primăriei. „ Nu prea ne convine. Trecute în intravilan, terenurile vor fi impozitate mai mult. Şi noi cu ce ne alegem? Nu mai apucăm să construim că suntem bătrâni”, a spus Florian Luţu, proprietarul a 50 de arii de vie în zona Ruscă. Nici Constantin Guruianu, proprietarul cu cea mai mare suprafaţă de teren în zonă nu s-a arătat de acord cu propunerea : „ Am peste 10 hectare. Nu prea îmi convine. Vor creşte impozitele pe teren. Va creşte şi valoarea, e adevărat, dar când? Impozit mare plătim de anul viitor, terenul cine ştie când îl vând”, ne-a spus bărbatul de 76 de ani

Convinşi de impozitele mici promise de primărie

În încercarea de a convinge proprietarii de terenuri că e în beneficul lor să accepte propunerea, edilii le-au spus că vor plăti impozite chiar mai mici decât acum. Dacă acum plătesc aproximativ 80 de lei pentru un hectar de teren arabil extravilan, ar putea plăti pentru acelaşi hectar, intravilan însă, doar 52 de lei. Lucrurile se schimbă însă dacă proprietarii vor vrea să construiască, în acest caz impozitele mărindu-se cu 30-60% Puşi de primarul Drăguşin să voteze propunerea , proprietarii au ridicat mâna în favoarea acesteia,  chiar dacă au rămas că multe nedumeriri legate de valoarea impozitelor. Primăria va duce mai departea intenţia de extindere a oraşului în Consiliul local, unde majoritatea va decide.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite