Primăria te căsătoreşte, primăria te divorţează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a intrat bine în vigoare legea care spune că legământul făcut între două persoane poate fi rupt în faţa ofiţerului de stare civilă, acolo unde, de altfel, se şi formează o familie, că alexăndrenii au apelat la această variantă pentru a divorţa.

 Ofiţerii de stare civilă Alexandria spun că de la începutul anului şi până în prezent au fost depuse patru cereri de divorţ, în condiţiile în care Consiliul Local Alexandria nici nu  aprobase taxa, care trebuie plătită pentru divorţul la primărie. „Legea a intrat în vigoare în luna decembrie 2010, dar aveam nevoie să ştim şi taxa care trebuie plătită pentru a divorţa. De la începutul anului şi până acum, am primit patru cereri de la alexăndreni care vor să divorţeze la noi”, ne-a spus Valentina Pătraşcu, referent în cadrul instituţiei.

Plăteşti 100 de lei şi divorţezi!

În şedinţa de săptămâna trecută, consilierii locali au aprobat taxa de divorţ, de 100 de lei. Solicitanţii trebuie să îndeplinească şi anumite condiţii, ambii soţi trebuie să îşi dea acordul pentru desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta, să nu aibă copii minori şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.   Divorţul la primărie este mai ieftin decât cel de la tribunal, unde, pe lângă taxele judiciare, trebuie achitat şi onorariul avocatului.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite