Primăria se îndatorează pentru următorii 20 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu au găsit bani la buget pentru investiţiile promise alexăndrenilor, edilii fac un credit de 19.100.000 lei.Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea a 120 de centrale termice, pentru amenajarea adăpostului de câini, reabilitarea unor cartiere şi a parcului central.

Aleşii locali au aprobat contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 19.100.000 lei. Creditul se va întinde pe o perioadă de 20 de ani , iar banii obţinuţi de la bancă vor fi folosiţi pentru realizarea unor investiţii majore în Alexandria, pe care edilii şi le-au planificat încă de la începutul anului. Municipalitatea susţine că, împrumutul nu va crea probleme bugetului local. “ Rata şi dobânda nu depăşesc 30% din venuituri.  Nici în 2010, nici în primul trimestru al acestui an nu am înregistrat scăderi la capitolul venituri. Alexandria e un pol de dezvoltare în judeţ, faţă de alte localităţi”, a afirmat primarul Victor Drăguşin.
Cei mai mulţi bani din creditul pe care primăria îl va face în acest an sunt destinaţi achiziţionării şi montării de centrale termice de scară. Peste 15.619.000 lei vor fi cheltuiţi în această direcţie, iar justificarea edililor este că, în acest moment, centralele de scară reprezintă singura soluţie pentru ca alexăndrenii să mai aibă căldură, la iarnă . Jumătate din această sumă va fi cheltuită pentru cumpărarea centralelor, iar cealaltă jumătate pentru montarea lor. “ Suma cuprinde atât valoarea de achiziţie a centralelor termice de scară, dar şi a lucrărilor aferente instalării lor. Proporţia este cam egală, între cele două etape de realizare”, a precizat primarul Alexandriei Victor Drăguşin. După estimările făcute de edilii, procedura de achiziţionare şi montare a centralelor va dura 7 luni.

Adăpostul va costa  peste 1.100.000 lei

Tot din credit edilii vor să facă şi adăpostul pentru câini, pe amplasamentul actualului adăpost de la staţia de asflat, dar cu mai multe cuşete şi utilităţi modernizate. Pentru adăpostul care va avea 30 de cuşete se vor cheltui  aproximativ 1.143.000 lei. De credit, vor beneficia şi locatarii cartierelor 700-714 şi 200, care vor avea parte de  alei modernizate, spaţii verzi, locuri de joacă şi spaţii de recreere. Alexăndrenii din  aceste zone aşteaptă de mai bine de un an, începerea lucrărilor, după ce edilii au promis încă din 2010, că cele două cartiere vor fi reabilitate. “ Au zis de anul trecut că fac. Am tot aşteptat, că la noi aici nu s-a pus asfalt pe alei de ani de zile. Ne rupem gâtul în gropi. Să facă credit, să facă oricum , numai să repare şi aici”, ne-a spus Marian Butuc, un alexăndrean din zona blocurilor 200.
Cu bani din împrumutul făcut de primărie se va reabilita şi parcul de la Catedrala “ Sf. Alexandru”. Peste 570.000 de lei vor fi folosiţi pentru amenajarea spaţiilor verzi de aici, înfiinţarea de noi locuri de joacă şi recreeere.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite