Primăria ne plăteşte jumătate din preţul biletelor la teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a decis să aloce suma de 25.000 de lei pentru a acoperi jumătate din preţul biletelor la  două spectacolele care vor avea loc în lunile aprilie şi mai. Alexăndrenii vor plăti astfel doar  câte 30 de lei pentru “ Pluralul englezesc” şi “  Revista revistelor”.

De mai bine de o lună , în oraş au apărut afişe care au anunţat susţinerea la Alexandria a spectacolului “ Pluralul englezesc” cu Ion Dichiseanu şi Cezara Dafinescu, pe scena Casei de Cultură.  Prea săraci pentru preţul de 60 de lei anunţat iniţial pentru biletul la acest spectacol , alexăndrenii nu s-au înghesuit  să-şi  asigure loc la eveniment. “ Am văzut preţul de 60 de lei şi am renunţat imediat. Mi se pare enorm. Ar trebui să dau 120 de lei ca să mergem în familie. Depăşeşte cu mult posibilităţile noastre financiare”, ne-a spus Iuliana Ganea, o alexăndreancă de 32 de ani.  Nici cel de-al doilea spectacol al  Teatrului de Revistă “ Constantin Tănase” , anunţat pentru data de 19 mai, nu s-a bucurat de success, din cauza preţului de 50 de lei pe bilet. “ Nu au prea venit să cumpere pentru că li s-a părut un preţ prea mare. Nu am vândut  bilete la preţul acesta” ne-a spus Florenţa Stoica, casier la Casa de Cultură din Alexandria. În aceste condiţii, municipalitatea a decis să aloce din bugetul local suma de 25.000 de lei, pentru susţinerea celor două spectacole. Este primul pas făcut, în acest an, de Primăria Alexandria în direcţia revigorării activităţii culturale în oraş, având la bază asocierea încheiată cu Casa de Cultură la începutul lui 2011.
Cu cei 25.000 de lei veniţi de la bugetul local , alexăndrenilor li se va uşura accesul la cele două spectacole. Concret,  pentru  “ Pluralul englezesc”  primăria subvenţionează 50% din costul biletelor, iar pentru spectacolul “ Revista revistelor”, subvenţia este de 40%. Alexăndrenii vor plăti pentru fiecare din cele două spectacole, câte 30 de lei.

Noul preţul , mult mai accesibil

Noul preţ al biletelor  pare multe mai accesibil pentru puterea de cumpărare a alexăndrenilor, dovadă faptul că, după anunţul făcut de primărie, la casierie au apărut  deja cereri. “ Am venit să întrebe de bilete, au început să cumpere. Preţul li se pare mult mai bun acum”,  a spus casiera de la Casa de Cultură. Sunt puse în vânzare 400 de bilete pentru fiecare spectacol, iar organizatorii se aşteaptă acum ca sala să fie plină, având în vedere “ cadoul” făcut de primărie.
Primul spectacol , “ Pluralul englezesc”, va avea loc în data de 28 aprilie, iar din distribuţie fac parte Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu şi Bebe Cotimanis. Pe 19 mai, alexăndrenii vor putea să-i vadă pe Stela Popeascu, Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru, artişti ai Teatrului de Revistă “ Constantin Tănase”, în spectacolul  de success “ Revista revistelor”.

CIFRA

25.000

25.000 de lei plăteşte municipalitatea din bugetul local pentru a facilitate accesul alexăndrenilor la cele două spectacole.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite