Primăria Măgura, afacere de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Atanase Ionescu, primarul de la Măgura şi-a promovat fiul jurist şi nora secretară la primărie. Edilul din Măgura a intrat în atenţia Instituţiei Prefectului Teleorman pentru incompatibilitate şi acum este ameninţat cu suspendarea din funcţie conform Articolului 95 al legii 161/2003

Prefectul Teodor Niţulescu susţine că săptămâna aceasta urmează să primească de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, ordinul de suspendare a primarului de la Măgura. Prefectul îl acuză pe primarul de la Măgura că şi-a angajat nora şi fiul la primărie. „Domnul primar nu citeşte legile! La momentul respectiv, domnia sa nu a analizat consecinţele care vor apărea dacă fiul său va fi consilierul juridic al primăriei şi nora secretară. Este de datoria mea, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, să promovez respectarea legalitaţii!" a declarat pentru Adevărul de Seară, prefectul Teodor Niţulescu.
Primarul comunei Măgura, Atanase Ionescu admite faptul că atât fiul, cât şi nora, sunt angajaţii lui la primărie, dar susţine că i-a găsit acolo când a câştigat mandatul de primar în 2008 şi el doar i-a promovat în alte funcţii. „Nora lucrează în primărie de 10 ani. Iniţial a lucrat ca agent agricol, iar în 2008, după ce eu am câştigat alegerile, a fost promovată secretar al primăriei, cu concurs. Fiul meu fost consilier juridic la consiliul local 4 ani şi apoi a devenit consilier juridic în cadrul primăriei Măgura, după începerea mandatului meu” ,ne-a spus primarul din Măgura. Atanase Ionescu afirmă că fiul  său era singurul licenţiat în Drept din comună şi nu exista altă alternativă pentru ocuparea postului respectiv.
Atanase Ionescu ţine cu dinţii de fotoliul de primar. După ce prefectul a anunţat posibila suspendare din funcţie, primarul de la Măgura a declarat relaxat că el nu se va judeca cu prefectura: „Îmi voi da demisia şi voi candida iar, oamenii mă vor alege”. A doua zi după ce a dat această declaraţie, primarul de la Măgura s-a sucit şi, mai nou, vrea să se judece cu prefectura, dacă va fi suspendat : „Merg până în pânzele albe. Mă tem că nu se vor mai organiza alegeri, rămâne viceprimarul în locul meu şi îmi pierd funcţia” a mai spus Ionescu.

Nepotismul de la primărie cunoscut de localnici

Pentru localnicii comunei Măgura, ceea ce prefectul a descoperit recent, este o poveste veche. „ Păi  noi ştim de doi ani ce se întâmplă la primărie, că l-a pus pe baiatul lui jurist şi pe noră, secretar. Oricum, dacă îl schimbă , nu îl va mai alege nimeni, a minţit mult,a  promis multe în campanie şi nu s-a ţinut de cuvânt”, ne-a spus Carmen Geantă. Dacă pe unii săteni nepotismul de la Primăria Măgura îi revoltă,  pe alţii, îi lasă indiferenţi : „Nu mă afectează cu nimic. Ce, dacă nu erau copiii lui, îi angaja pe ai mei sau pe mine. Asta e de când lume, toţi primarii şi-au adunat rudele pe lângă ei” ,ne-a spus Ioana Florea din Măgura.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite