Primăria Alexandria scoate la licitaţie 86 de locuri de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alexandria scoate la licitaţie luna aceasta 86 de loturi de casă în suprafaţă de 8 hectare pe terenul de la marginea oraşului, unde a funcţionat unitatea militară.

 Locurile de casă au între 370 şi 572 de metri pătraţi, iar preţul de pornire al licitaţiei, stabilit de Consiliul local, este de 90, 17 lei pe metro pătrat. Pentru evita orice suspiciuni legate de corectitudinea organizării licitaţiilor din zilele de 28 şi 29 iulie, primarul Victor Drăguşin a impus condiţii speciale. “ O persoană va putea achiziţiona un singur loc de casă. Se poate înscrie la licitaţie pentru mai multe locuri, plăteşte garanţie pentru fiecare, dar va putea adjudeca un singur loc, în final. Vrem să evităm experinţe din trecut când la licitaţii similare o singură persoană a luat 18 locuri de casă” a spus primarul Alexandriei.
Edilul estimează că vânzarea celor 86 de locuri de casă va aduce la bugetul local cel puţin 1 milion de euro, bani care vor fi folosiţi pentru investiţii în oraş. Cei care vor cumpăra terenuri la fosta unitate militară vor fi nevoiţi să construiscă ţinând cont de anumite reguli prevăzute de PUZ. “ Avem reguli clare şi în ceea ce priveşte înălţime construcţiei, şi în ceea ce priveşte culorile”, a mai spus primarul .

Deocamdată, doar 10 persoane au cumpărat documentaţia

Până acum au cumpărat documentaţii în vederea participării la licitaţie 10 alexăndreni, dar municipalitatea se aşteaptă ca numărul celor interesaţi să fie mult mai mare. “ Licitaţia va fi una cu strigare. Se pot înscrie şi cetăţeni din afara oraşului” a mai spus primarul. Edilii alexăndreni promit viitorilor proprietari că zona va avea în scurt timp şi utilităţi, pe cheltuiala primăriei. În zona rezidenţială care se conturează la marginea oraşului, se va construi un parc, un ştrand, un azil pentru bătrâni şi va fi mutat sediul Tribunalului Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite