Prefectul de Teleorman bagă Alexandria în colaps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conturile Primăriei Alexandria s-au blocat după ce Prefectura Teleoman a atacat hotărârea de consiliul local prin care a fost aprobat bugetul oraşului. Peste 1300 de salariaţi din învăţământ şi administraţie  nu îşi mai iau salariile,investiţiile s-au blocat, nu se mai organizează zilele oraşului.

Situaţie fără precedent la Primăria Alexandria care are în prezent blocat atât bugetul de funcţionare , cât şi cel de dezvoltare. La opt luni după ce hotărârea privind bugetul municipiului Alexandria  (HCL 19/10.02.2011) a fost aprobată în Consiliul local, prefectul judeţului, Teodor Niţulescu a descoperit că aceasta nu este legală şi, în consecinţă, a atacat actul în contencios administrativ.  Cinci motive au stat la baza atacării actului administrativ. Prefectura s-a legat de faptul că bugetul nu a fost aprobat pe capitole, subcapitole şi anexe, de faptul că unul dintre consilierii locali s-a aflat în stare de conflict de interese, de lipsa unor note de fundamentare şi de  neasigurarea  surselor de finanţare pentru investiţii în derulare. În plus, Instituţia Prefectului acuză edilii alexăndreni de lipsă de transparenţă. Primarul Alexandriei respinge toate acuzaţiile aduse de  Prefectură şi spune că niciunul dintre cele cinci motive invocate la Tribunal nu este întemeiat. În opinia edilului-şef, gestul prefectului are scopul de a bloca administraţia locală. „ Este o situaţie fără precedent în România, ca un buget să fie blocat la opt luni de la aprobare, opt luni în care a produs efecte. Prefectura a aşteptat până în penultima zi în care se mai putea ataca hotărârea. Îi cer public demisia prefectului Teodor Niţulescu. Nu mă interesează motivele pentru care a făcut acest lucru, dar efectele pentru oraş sunt dramatice „ a spus primarul Victor Drăguşin.

Prefectul spune că de vină sunt autorităţile din Alexandria

Teodor Niţulescu spune că de vină pentru situaţia creată sunt edilii alexăndreni. „  Sunt grave nereguli în aprobarea bugetului cu încălcarea flagrantă a legii. Este  consecinţa lipsei de profesionalism a primarului, consilierilor locali şi aparatului de specialitate.  Ei poartă întreaga responsabilitate şi vină pentru acest lucru” a spus prefectul.

Peste 1300 de salariaţi din administraţie şi învăţământ, fără lefuri

Odată blocate conturile primăriei, lefurile celor peste 1300 de salariaţi din administraţie şi învăţământ nu vor mai putea fi acordate, a anunţat primarul Alexandriei. „ Noi nu vom mai putea face nicio plată, din cauza conturilor blocate. Se blochează tot, de la salariile profesorilor şi ale angajaţilor primăriei, până la plata utilităţilor, a drepturilor asistaţilor sociali. Probabil vom închide cantina de ajutor social,cabinetele mediale din şcoli, adăpostul pentru persoane singure. Nu vom mai acorda ajutoare. Se blochează toate investiţiile. Vom fi nevoiţi să închidem ştrandul pentru că nu mai avem bani pentru întreţinere.” a mai spus primarul Alexandriei.

Zilele Alexandriei, în aer

Cum blocarea conturilor a venit cu o săptămână înainte de sărbătoarea oraşului, în impas sunt acum şi Zilele Alexandriei. „ Sunt 98% şanse ca această sărbătoare să nu se mai ţină” a concluzionat edilul-şef. Municipalitatea nu ştie deocamdată ce va face cu contractele încheiate cu artiştii care ar fi urmat să cânte la sărbătoarea oraşului.

Primarul vrea ordonanţă preşedinţială pentru deblocarea banilor

Prima înfăţişare în procesul intentat de Prefectura Teleorman edililor alexăndeni va avea loc pe 11 octombrie. Edilii vor să deblocheze bugetul până la pronunţarea instanţei şi au început demersurile pentru obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale. „ Primul pas va fi întocmirea documentaţiei pentru obţinerea unei ordonanţe preşedinţiale care să deblocheze bugetul până când instanţa se va pronunţa. Voi face demersuri şi către Guvern. Voi trimite o scrisoare către premierul Boc să îi aduc la cunoştinţă ce face reprezentantul lui în teritoriu” a mai spus edilul alexăndrean.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite