Postul a dublat preţurile legumelor din piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţuri mari în Piaţa Centrală din Alexandria
Preţuri mari în Piaţa Centrală din Alexandria

Comercianţii din piaţă au speculat cererea mai mare de legume din ultimele zile , odată cu intrarea în Postul Crăciunului, şi au ridicat preţurile.

Alexăndrenii care vin zilnic în Piaţa Centrală în căutare de legume variate, cu care să-şi diversifice meniul de post, se plâng de faptul că preţurile s-au dublat. „ Eu ţin postul Crăciunului în fiecare an. Nu am bani de produsele de post din magazine şi baza sunt cartofi, conopida şi fasolea. Acum văd că şi la astea preţurile au crescut. Ce să mai zic de ciuperci, cu care mai înlocuiam carnea, că acum au ajuns la 12 lei              kilogramul” , se plânge Simina Răducu, o alexăndreancă de 65 de ani.
În Piaţa Centrală din Alexandria cartofii se vând zilele acestea cu 2 lei, în condiţiile în care săptămâna trecută găseai kilogramul şi la un leu, roşiile au ajuns la 6 lei kilogramul, de la 3,5 lei sau 4 lei, în urmă cu doar o săptămână. Castraveţii au ajuns la 6 lei kilogramul, conopida la 0,8 lei, iar varza la 2 lei sau chiar 2,5 lei. Usturoriul uscat se vinde acum cu 7 lei, iar ceapa cu 5 lei. Până şi verdeţurile au preţuri mai mari: 1 leu legătura de leuştean sau pătrunjel. Cele mai scumpe legume sunt ciupercile care se vând în piaţe centrală cu 12 lei kilogramul. Comercianţii recunosc că preţurile au mai crescut, dar spun că nu postul e motivul. „ Preţurile oricum cresc în prag de iarnă. Cumpărătorilor li s-o părea mult, dar e munca noastră din tot anul, nu putem să o dăm pe nimic. Chiar şi aşa cu preţurile pe care le avem nu scoatem mare lucru”, ne-a spus Gheorghe Popa, un producător agricol din Ţigăneşti.

Trufandale de primăvară, la început de iarnă

Pe lângă salată, ceapă verde şi ridichii, în piaţă a apărut şi spanac. Un kilogram de spanac costă 5 lei, iar ridichiile şi ceapa verde se vând cu 1 leu legătura. „ Cumpără lumea, mai mult de poftă. O salată cu ceapă şi ridichii te ajunge cam la 3-4 lei, deci nu foarte mult” , ne-a spus  Viorel Tănase, un comerciant venit cu trufandale scoase din solar, de la Cervenia.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite