Porcii de Crăciun se vând anul acesta şi pe internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

Pe lângă magazine, măcelării sau târguri săptămânale, alexăndrenii mai au anul acesta o variantă pentru cumpărarea porcul de Crăciun-internetul.Pe internet, la mare preţ sunt porcii vietnamezi, care au o carne fără colesterol şi ajung la 1200 de euro exemplarul.

“Vine Crăciunul! Pentru amatorii de carne de porc ofer la vânzare la preţuri atractive, porci de la 70 kilograme, până la 90 kilograme, rasă pură. Deţin o microfermă cu porci rasa Petrain, Duroc, Marele alb şi porci vietnamezi, rasa de porci asiatici a căror carne nu conţine colesterol”, aşa sună anunţul postat pe internet de Daniel Cercel din Piatra. Omul spune că oferă porcii româneşti la 10 lei kilogramul în viu şi toate condiţiile pentru sacrificarea acestora la ferma sa . Un astfel de exemplar are în jur de 90 de kilograme şi ajunge la 9000 de lei. Ideea de a posta anunţuri pe internet a plecat de la oferta cu porcii vietnamezi, o rasă căutată mai ales de oamenii cu posibilităţi materiale care se vinde mai mult on line. “ Am zis să fac o afacere cu porcii ăştia, o rasă rară, adusă din Asia, o carne fără colesterol. Nu cumpără oricine. Am vândut numai pui până acum cu 200 de euro, unul de tăiat ajunge şi la 1200 de euro. Din ăştia cumpără oamenii cu bani, care au fiţe” spune întreprinzătorul. Bărbatul îşi laudă marfa “ vietnameză” şi spune că cei care au gustat s-au arătat mulţumiţi de calitatea cărnii:“ Este o carne ca aia de pui, aşa de uşoară”.
 Omul a postat anunţul sâmbătă şi a fost deja sunat de patru persoane, de la care a primit şi arvună. Fermierul care vinde porci de doi ani, spune că, acum după postarea anunţurilor pe internet, se aşteaptă ca numărul cererilor să crească, atât pentru porcii româneşti, cât şi pentru cei vietnamezi.

Preţuri mai mari în magazine

La Alexandria, cu o lună înainte de Crăciun, carnea de porc se vinde în magazine cu 20 de lei kilogramul de pulpă şi 25 de lei kilogramul de muşchi. Un kilogram de ceafă costă între 23-25 de lei, iar un kilogram de rasol, în jur de 10 lei kilogramul .Alexăndrenii au şi alternativa de a cumpăra o carcasă de porc,de la măcelăriile din oraş, cu 8,8 lei kilogramul. Comercianţii promit că nu vor mări preţurile în următoare perioadă. „ Nu vom creşte preţurile. Şi aşa ne aşteptăm ca pe criza asta să nu se mai cumpere ca anii trecuţi,” ne-a spus Florian Haită, reprezentantul unei măcelării din oraş.
Între magazine, măcelării şi porcii vii vânduţi on line sau direct din curtea gospodarului, alexăndrenii recunsc că varianta „ în viu” este cea mai avantajoasă. O variantă pe care mulţi se pregătesc să o pună în practică ...în grup. „ Mă gândesc să luăm un porc cu naşii şi cu părinţii, cam la 1000 de lei, aşa ar veni mai puţin de fiecare. Altfel nu avem şanse singuri să băm atâţia bani.”, ne-a spus Viorel Bădoi, un  alexăndrean de 46 de ani.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite