Parcare cu plată la Stadionul municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii alexăndrenii au aprobat un proiect de hotărâre prin care au stabilit o nouă parcare cu plată în oraş, în zona Sălii Sporturilor şi Stadionului municipal.

 Pentru că în zona respectivă se parchează zilnic un număr mare de autovehicule  ale persoanelor care vin în aceste locaţii şi ale angajaţilor Jandarmeriei, instituţie care are sediul în apropiere, edilii au considerat că pot câştiga ceva bani la buget instituind o taxă de parcare. Aleşii locali au stabilit ca taxa de parcare să fie de 1 leu pe oră, iar abonamentul lunar de 50 de lei. Alexăndrenii care vor opta pentru abonament vor primi un ecuson pe care vor trebui să îl afişeze în loc vizibil, pe durata folosirii locului de parcare. Parcarea cu plată va funcţiona  de luni până vineri în intervalul orar 08.00-18.00, iar în week-end, între orele 8.00-12.00. Cei mai nemulţumiţi de taxa de parcare de la stadion sunt jandarmii care au sediul în aceeaşi zonă şi care îşi parchează zilnic maşinile aici. Vestea că vor fi nevoiţi să-şi scoată abonament pentru a-şi parca maşina în apropierea locului de muncă nu le-a picat deloc bine acestora . „ Vin zilnic cu maşina la serviciu şi o las aici. Mi se pare o prostie, nu e chiar o zonă aglomerată. Să fi făcut mai bine parcare cu plată pe strada Carpaţi sau Mihăiţă Filipescu, unde e foarte aglomerat, nu aici unde vin doar sportivii şi noi”, ne-a spus un jardarm nemulţumit.

Cei care nu respectă taxa, vor rămâne fără maşini

Aleşii au stabilit şi sancţiunile pe care le riscă alexăndrenii care vor ignora taxa de parcare. Maşinile parcare aici, fără achitarea taxei, vor fi ridicate cu platforma de operatorul Consiliului local, Transloc Prest, iar  proprietarul va trebui să suporte  contravaloarea operaţiunii de ridicare şi depozitare a maşinii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite