O româncă din Londra a pornit o campanie de ajutorare a lui Liviu, geniul-cerşetor din Alexandria, pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea cutremurătoare a lui Liviu, studentul la Automatică, ajuns cerşetor pe străzile Alexandriei, a stârnit reacţii şi în reţeaua de socializare Facebook. O tânără româncă din Londra a creat o pagina de Facebook pentru Liviu şi deja zeci de persoane i s-au alăturat în încercarea de a-l ajuta pe acesta.


 „ Ajutor pentru Liviu Help Liviu” , pagina făcută după apariţia poveştii lui Liviu în Adevărul a adunat deja  o comunitate de 31 de persoane. Povestea lui prezentată în articolele de adevarul.ro a fost share-uită de sute de persoane, iar articolele au avut un număr record de vizualizări, peste 40.000. Oameni, din diferite colţuri ale ţării, şi chiar din afara graniţelor, care nu au putut rămâne indiferenţi la drama bărbatului şi-au exprimat dorinţa de a-l ajuta pe Liviu.  Creatoarea paginii, o tânără româncă stabilită la Londra, face o paralelă impresionantă între celebrul film „ A beautiful mind” şi povestea studentului strălucit ajuns cerşetor în Alexandria. „Aţi văzut „ A Beautiful Mind? Ei bine, o poveste similară se întâmplă acum în România. Un sclipitor tânăr român matematician a ajuns acum cerşetor pe străzi. Vă rog să îţi susţineţi pe Liviu aici. Vom încerca să găsim soluţii pentru a-l ajuta” a postat  la crearea paginii de Facebook, Andreea, românca, impresionată de povestea lui Liviu.
Comunitată creată on line pentru susţinerea bărbatului vorbeşte despre o campanie de ajutorare a cerşetorului , derulată de un grup de adolescenţi din Bucureşti. Oamenii s-au mobilizat şi încearcă să găsească un centru unde Liviu să poată fi îngrijit şi să beneficieze de tratament adecvat.

În al doisprezecelea ceas, autorităţile se mişcă

Procesul deschis de Primăria Alexandria, prin Direcţia de Asistenţă Socială, la Judecătorie, pentru stabilirea situaţiei lui Liviu, va fi judecat în data de 25 martie. Sub presiunea impactului pe care povestea acestuia a avut-o asupra opiniei publice, autorităţile încearcă să se mişte acum mai repede. Judecătoria a dispus emiterea unei adrese către Direcţia de Asistenţă Socială, prin care propune o soluţie până la judecarea cazului . „S-a dispus comunicarea cererii către Parchet pentru a efectua cercetările necesare. Totodată, s-a dispus emiterea unei adrese către primărie pentru desemnarea unui curator”, ne-a spus Dana Alina Popescu, purtător de cuvânt la Judecătoria Alexandria.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite