Număr record de naşteri la Spitalul Judeţean din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Filip, o mămică fericită care a născut de Crăciun
Nicoleta Filip, o mămică fericită care a născut de Crăciun

Opt copii au venit pe lume în cele două zile de Crăciun, aducând un motiv în plus de sărbătoare famililor care de acum înainte vor serba zilele de naştere ale copiilor, odată cu Naşterea Domnului.Faţă de anii trecuţi, când de Crăciun erau aduşi pe lume cel mult doi copii, naşterile din acest an sunt considerate un record de către medicii alexăndreni.

Primul copil adus pe lume în ziua în care creştinii sărbătoresc Naşterea Domnului, s-a născut la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria, în data de 25 decembrie, la ora 10.05. Pentru că a fost născută prin cezariană, fetiţa de 3150 de grame a fost numită iniţial Cezarina. „ Copiilor născuţi prin cezariană le spunem Cezar sau Cezarina, având în vedere faptul că mama este sub anestezie şi nu poate să ne spună ce nume a ales”, ne-a spus medicul specialist în neonatologie, Marian Gherghiţă. Fericita mămică a Cezarinei , fetiţa care va fi botezată Maia Cristiana, spune că se aştepta să nască de Crăciun. „ Mă aşteptam pentru că am avut contracţii şi fiind deja la a doua naştere am ştiut ce se întâmplă. Pentru că şi prima fetiţă am născut-o tot prin cezariană, am fost nevoită ca şi pe cea de-a doua să o nasc tot prin cezariană. Mi s-a părut o naştere chiar mai uşoară decât prima. Mă simt bine şi mă bucur că cea mică este sănătoasă” ,ne-a spus Nicoleta Filip, mămica de 35 de ani.
Pentru familia Filip, Crăciunul va avea de anul viitor triplă semnificaţie. Pe lângă cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Naşterea Mântuitorului, familia Filip va sărbători ziua de naştere şi ziua onomastică a fetiţei care va avea al doilea nume, Cristiana. „ Crăciunul pentru noi va fi o zi specială, vom avea trei motive de sărbătoare: Crăciun, zi de naştere şi zi onomastică”, ne-a mai spus Nicoleta Filip.

Un Crăciun bogat în naşteri

Micuţa născută în dimineaţa zilei de 25 decembrie a fost prima dintr-un şir de opt bebeluşi aduşi pe lume în cele două zile de Crăciun de dr. Marian Gherghiţă. Ea a fost urmată de Erika Muti născută tot pe 25 decembrie, la ora 15.15, de Cristiana Maria Dicu, Cezar Velcea, Cezarina Chelu, Cristian Dicu, Ştefania Gogu, Ştefania Streche.  „ A fost un Crăciun foarte bogat anul acesta la capitolul naşteri.  În anii trecuţi au fost zile de Crăciun în care nu se năştea niciun copil sau zile în care dacă se năşteau unul sau doi copii. Pentru părinţii acestor copiii bucuria Crăciunului este şi mai mare”, ne-a mai spus medicul care şi-a petrecut cele două zile de Crăciun la datorie, aducând pe lume opt copii. Majoritatea bebeluşilor au primit numele Cristiana, Cristian sau Ştefania. Cele opt naşteri sunt considerate de medici un număr record în ultimii cinci ani.
Ca o noutate anul acesta niciuna dintre mamele internate la secţia Maternitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, nu a cerut să plece acasă de Crăciun. „ Chiar dacă unele mamele născuseră înainte de Crăciun cu trei sau patru zile, nu au cerut să plece acasă, au fost ascultătoare şi au rămas în spital pentru binele copiilor. În anii trecuţi, cerea să plece chiar şi pe semnătură, ca să fie acasă de Crăciun. Anul acesta nicio mamă nu cerut să plece acasă”, ne-a mai spus dr. Marian Gherghiţă.
Seria naşterilor din perioada sărbătorilor nu s-a încheiat. Chiar azi-dimineaţă, până la ora 10.00, alţi doi bebeluşi au fost aduşi pe lume la Spitalul Judeţean din Alexandria.

CITAT

„În anii trecuţi au fost zile de Crăciun în care nu se năştea niciun copil sau zile în care dacă se năşteau unul sau doi copii. Pentru părinţii acestor copiii bucuria Crăciunului este şi mai mare.”
Medic specialist neonatologie, Marian Gherghiţă



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite