Număr record de contestaţii la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei  3741 de elevi care au susţinut bacalaureatul în Teleorman, peste 2000 au obţinut calificative mai mici decât media de trecere.

 Rezultatele dezastruoase la bacalaureat i-au nemulţumit pe mulţi dintre candidaţi, dovadă faptul că anul acesta s-a depus un număr record de contestaţii, nu numai de către cei care au picat examenul, ci şi de elevi care au promovat, dar cred că meritau note mai mari. La Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman s-au înregistrat 1600 de contestaţii, un număr de trei ori mai mare decât cel depus anul trecut, după prima sesiune de bacalaureat.

Peste 800 de contestaţii  au fost făcute pentru notele obţinute la limba şi literature română şi matematică, iar restul la discipline precum geografie, istorie, fizică sau biologie. Lucrările elevilor care au depus contestaţii vor fi recorectate până  în data de 7 iulie, urmând ca, în data de 8 iulie să se afişeze rezultatele finale. “

Lucrările au plecat la Piteşti, centrul unde a fost rondat judeţul Teleorman, împreună cu Giurgiu şi Ilfov. Sunt foarte multe contestaţii, mai multe ca niciodată, atât de la elevi care au picat, care au medii sub 6.00, cât şi de la elevii care au luat note de 8.00 sau 7.00 şi vor mai mult” a declarat Constantin Amarie inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean  Teleorman.


Potrivit conducerii IŞJ,  soluţionarea contestaţiilor nu va schimba procentul de promovabilitate de 46%. “ În niciun caz nu va creşte procentul. După părerea mea, în urma soluţionării contestaţiilor, cel mult un punct în plus poate apărea la promovabilitate” , a mai spus şeful IŞJ Teleorman.
Procentul de promovabilitate obţinut în Teleorman anul acesta, de 46%,  este cu 20 de procente mai mic decât cel din 2010.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite