„Norocul” ANL-iştilor din S1, defecţiunile din subsol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

60 de chiriaşi ai blocurilor ANL din Alexandria au cerut să se debranşeze, dar doar 19 au primit acordul Consiliului local.

Pentru că statutul chiriaşilor ANL este altul decât al proprietarilor de apartamente din oraş, a fost nevoie de analizarea cererilor de debranşare în cadrul şedinţei de Consiliu local. Au depus cereri de debranşare 60 de proprietari din cele trei blocuri ANL de pe şoseaua Alexandria-Roşiorii de Vede., S1, S2 şi S3. După dezbateri intense, consilierii alexăndreni au ajuns la concluzia că doar cererile venite din partea celor 19 chiriaşi din blocul S1 sunt îndreptăţite, pe motiv că acest bloc are din construcţie defecţiuni la sistemul de încălzire şi cele 46 de apartamente de aici au avut în fiecare sezon rece probleme cu căldura. Stanciu Adrian este unul din „fericiţii” chiriaşi din scara A a blocului S1 care acum are liber la debranşare.” Am depus cerere de debranşare deoarece nu avem apă caldă şi în fiecare iarnă aveam probleme cu căldura. Am înţeles că pompele prin care se distribuie căldura la noi la nu au fost foarte bine calculate şi de aceea aveam probeleme. În plus, eu la etajul III eram capăt de coloană şi nu avem presiune nici la apă, ce să mai zic de căldură” ne-a spus chiriaşul ANL care se pregăteşte de debranşare. Chiriaşul din S1 spune că îţi va monta centrală imediat după ce  va fi debranşat.

ANL-iştii refuzaţi sunt supăraţi

Decizia luată de consilierii alexăndreni privind debranşarea doar la S1, a stârnit nemulţumirea celorlalţi 41 de chiriaşi din S2 şi S3, cărora li s-au refuzat cererile de debranşare. Unul dintre aceştia, care a vrut să-şi păstreze anonimatul având în vedere că este chiriaşul primăriei ne-a spus : „ Nu este corect.Nici noi nu avem apă caldă şi căldură nu a fost mereu  suficientă. Avem copii mici şi ne-am fi pus centrală ca să avem confort, să nu mai plătim şi întreţinerea şi curentul pentru boiler. Acum n-avem ce face,că suntem la mâna primăriei.”
Potrivit hotărârii aprobate de consilierii alexăndreni, chiriaşii ANL care se debranşează, vor trebui să suporte costul rebranşării la reţea, în momentul în care vor părăsi apartamentele. 2010 este primul în an în care societatea de furnizare a agentului termic primeşte cereri din partea chiriaşilor primăriei.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite