NEMULŢUMIRE: Profesorii din Mavrodin nu şi-au mai luat salariile din iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilinca Petruţa, profesoara care nu şi-a mai luat salariul din iulie
Ilinca Petruţa, profesoara care nu şi-a mai luat salariul din iulie

Cadrele didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII  şi Grădiniţa Mavrodin nu şi-au mai luat salariile din iulie, din cauza unui litigiu existent între Primăria Mavrodin şi Prefectura Teleorman, litigiu care a dus la blocarea conturilor primăriei.

Ilinca Petruţa, profesor de educaţie fizică la Şcoala Mavrodin ne-a spus că nu a mai văzut nici un leu din salariu, după data de 4  iulie. „ Există un proces între primărie şi Prefectură. Cei de la Prefectură s-au sesizat că s-au cheltuit nişte bani de la buget nejustificat şi au blocat conturile. Deşi noi avem bani separaţi de salariu, primăria nu a mai putut să facă deschidere de cont pentru virarea salariilor. Aşa că noi am rămas fără bani”.
Primăria Mavrodin a câştigat procesul în data de 21 septembrie, dar situaţia conturilor nu s-a rezolvat deoarece Prefectura a făcut recurs . În aceste condiţii, astăzi profesorii au venit să ceară ajutor la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi să picheteze Instituţia Prefectului cu speranţa că  autorităţile judeţene le vor rezolva problema. Prima oprire a profesorilor a fost la ISJ Teleorman , unde inspectorul general Constantin Amarie le-a promis că se va ocupa să transmită mai departe către Prefectură problema lor. În aceste condiţii, dascălii au renunţat la pichetare şi au plecat înapoi la Mavrodin cu speranţa că îşi vor primi salariile.

Deocamdată s-au ales doar cu promisiuni

Intervenţia inspectorului general Constantin Amarie în sprijinul dascălilor  se va rezuma doar la informarea prefectului de Teleorman, cu privire la această problemă. „ Mai mult de atât nu intră în atribuţiunile mele” a spus inspectorul general. Primarul comunei Mavrodin nu a putut fi de găsit pentru a da o explicaţie pentru problema salariilor celor 27 de oameni. Răspunsul venit din partea prefectului Teodor Niţulescu a fost următorul : „ Situaţia va fi analizată şi rezolvată cât mai urgent posibil, pentru ca aceşti oameni să-şi poată primi salariile. Nu profesorii sunt cei care trebuie să plătească pentru greşelile primarului. Instituţia Prefectului a dorit restabilirea legalităţii.” 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite