Moş Crăciun a ajuns pe rafturile magazinelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele de Crăciun au apărut în magazinele din oraş
Produsele de Crăciun au apărut în magazinele din oraş

Magazinele s-au grăbit în acest an să scoată la vânzare produsele specifice sărbătorilor de iarnăPe rafturile supermarket-urilor au apărut deja globuleţe, beteală, moşi de ciocolată,  bomboane de pom şi jucării de sezon.

Comercianţii spun că preţurile sunt aceleaşi ca anul trecut. „ Preţurile nu diferă de anul trecut, sunt la fel şi nu cred că le vom mări. Oamenii nu se înghesuie deocamdată, doar se uită. Dar cred că într-o săptămână vor începe să cumpere. 1 decembrie este data la care oficial încep pregătirile pentru sfârşitul de an şi după data aceasta ne aşteptăm la o cerere mai mare”, ne-a spus Silviu Dincă, reprezentantul unui supermarketului de pe strada Libertăţii. Seturile de globuleţe se vând cu preţuri cuprinse între 5 şi 10 lei, lumânărele în formă de Moş Crăciun costă 3,9 lei,  o instalaţie cu 80 de leduri ajunge la 39 de lei, o felicitare muzicală are un preţ de 3,9 lei, iar decoraţiunile de Crăciun au preţuri cuprinse între 4 lei şi 13 lei. Moşii de ciocolată se vând la Alexandria cu preţuri cuprinse între 4 şi 10 lei, în funcţie de mărime şi de producător, iar preţurile bomboanele de pom pleacă de la 5 lei. Magazinele au venit cu oferte şi în ceea ce priveşte aranjamentul de pe masa de Crăciun, de la feţe de masă cu reni şi moşi, până la tacâmuri.  Un bol ceramic cu cu motive de Crăciun costă 4, 9 lei, o farfurie se vinde cu 5, 9 lei iar o faţă de masă cu model de Crăciun ajunge şi la 25 de lei.
În încercarea de a îi convinge pe alexăndreni să cumpere de pe acum globuleţe şi beteală sau ciocolată şi bomboane, comercianţii au postat lângă rafturile cu astfel de produse afişşe prin care anunţă că stocul este limitat. Dar chiar şi aşa cumpărătorii nu se înghesuie.

Alexăndrenii spun că e prea devreme

Alexăndrenii sunt mai degrabă suprinşi, decât interesaţi de apariţia produselor specifice de sărbători. Mulţi dintre cumpărătorii care au intrat zilele acestea în magazine şi au dat nas în nas cu Moş Crăciun pe rafturi consideră că e prea devreme pentru a cumpăra astfel de produse. „ Chiar am rămas surprinsă să văd atâtea produse deşi suntem abia în noiembrie. Parcă anul trecut nu le-au scos aşa, din timp. O fi vreo strategie, să prindă clienţi. Deocamdată, doar mă uit, până la Crăciun, mai e timp.Găseşti şi pe ultima sută de metri, bani să ai,” ne-a spus Ileana Ghinea, o alexăndreancă de 28 de ani.  În ceea ce priveşte pregătirile pentru pomul de Crăciun,opinia generală este că mai degrabă vor folosi globurile din anii trecuţi. „ Nu mai cumpăr anul ăsta nimic pentru pom. Am din anii trecuţi şi decât să mai dau bani pe globuri şi beteală, mai bine iau ceva de mâncare pentru masa de Crăciun. Suntem prea săraci casă ne reînnoim ornamentele în fiecare an”, ne-a spus o alexăndreancă şomeră, de 42 de ani.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite