Mănăstirea „ Naşterea Maicii Domnului” de la Adămeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situat la doar 6 kilometri de Alexandria, pe DE 70 care duce la Roşiorii de Vede, lăcaşul de cult de la Adămeşti este unul dintre cele mai noi aşezăminte religioase din judeţ.

Mănăstirea a fost înfiinţată în 1991 ca mănăstire cu obşte de măici, dar la doar cinci ani de la înfiinţare şi-a încetat activitatea,  pentru că nu existau condiţii pentru viaţa monahală. În anul 1996, când s-a desfiinţat, la Adămeşti exista doar o mică bisericuţă de lemn, chiliile şi mănăstirea fiind doar la stadiul de fundaţie.  Slujbele se ţineau într-un mic altar de vară. Din 1996, până în 2002, pe locul mănăstirii nu s-au mai efectuat slujbe. Abia în 2002, cu binecuvântarea arhierească a  PS Galaction Stângă, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, mănăstirea şi-a redeschis porţile cu obşte de călugări. Cu sprijinul Episcopiei, cei şase călugări de aici au început din 2002 să lucreze la ridicarea mănăstirii. În opt ani, pe locul fundaţiei şi a mici bisericuţe de lemn s-a ridicat o mănăstire impunătoare cu 20 de metri lungime şi 23 de metri înălţime la turla cea mare din centru.Biserica este unită cu corpul de chilii, într-un stil arhitectonic athonit. În biserică s-a montat catapeteasma de 6 metri înălţime, din lemn de tei cu diferite ornamente şi reliefuri. Lăcaşul nu este încă pictat , dar se doreşte ca biserica să fie pictată în stil bizantin.
La Mănăstirea “Naşterea Măicii Domnului” din Adămeşti se ţin slujbe în fiecare zi, dimineaţa şi seara. Mulţi alexăndreni aleg să meargă la mănăstirea de la Adămeşti pentru slujbele stareţului Fanurie Beldiman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite