Lucrările la Kaufland Alexandria s-au oprit şi nu se ştie când se vor relua!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma pe care ar trebui să se ridice Kaufland
Platforma pe care ar trebui să se ridice Kaufland

Lucrările la complexul Kaufland Alexandria, s-au sistat în februarie  şi prin oraş au apărut zvonuri că dezvoltatorul şi-a luat tălpăşiţa, din cauza unor neînţelegeri cu edilii. Primărul municipiului recunoaşte că a avut divergenţe cu firma care construieşte Kaufland şi spune a trimis o scrisoare  investitorului să afle stadiul lucrării.

Complexul Kaufland Alexandria este cea mai aşteptată investiţie în reşedinţa de judeţ. Pe de o parte pentru  locurile de muncă oferite, pe de altă parte pentru că oraşul nu are niciun centru comercial de dimensiunea acestuia. Faptul că lucrările începute anul trecut s-au sistat în februarie a dat naştere unor zvonuri legate de renunţarea la această investiţie, din cauza unor neînţelegeri dintre dezvoltatorul Oasis Development  şi autorităţi. Primarul Alexandriei, Victor Drăguşin respinge zvonurile potrivit cărora i-ar fi impus dezvoltatorului să compere materiale de construcţie de la un anume agent economic, dar recunoaşte că au existat alt fel de divergenţe. “ Am auzit şi eu zvonuri că  nu le dau voie să construiască, dacă nu cumpără materiale de la Nae Tatu. Nu este adevărat aşa ceva. Am avut divergenţe , este adevărat, dar legate de sensul unic pe care vroiau să îl facă şi care bloca accesului către showroom-ul auto din zonă. S-a rezolvat. Am înţeles că şi-au luat şi  ultimele autorizaţii, deci nu mai au probleme”, spune primarul.
Primăria Alexandria a trimis şi o scrisoare în urmă cu două săptămâni către Oasis Development. “ Chiar am pus colegii de la Urbanism să le scrie şi să întrebe dacă vor mai veni sau nu. Nu au trimis niciun răspuns”, mai spune edilul. Victor Drăguşin este totuşi optimist şi spune că, după părerea sa, compexul se va face.

Kaufland nu a dat un răspuns concret

Reporterii ADS Alexandria au încercat să contacteze şi dezvoltatorul şi reprezentanţii Kaufland. Doar cei din urmă au dat un răspuns, care însă nu elimină semnele de întrebare legate de continuare investiţiei. “ Vă comunicăm că această informaţie vizează strategia noastră de dezvoltare pe care nu dorim să o facem publică”, ne -a transmis Anna-Katharina Scheidereiter, reprezentant Kaufland.

Sute de alexăndreni speră la un loc de muncă

Anunţul făcut de Kaufland cu privire la angajările pe care le va face la Alexandria le-a dat speranţe multor alexăndreni aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Cele 26 de posturile vacante au fost publicate şi la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman, dar şi pe site-uri de profil. Sute de alexăndreni şi-au trimis CV-urile, dar au rămas dezamăgiţi văzând că investiţia nu mai avansează.” Am trimis CV, dar in afara de un raspuns de mulţumre care a venit automat pe mail, nimic. Am auzit că nu se mai face şi chiar mi-a părut rău”, ne-a spus Teo dora Guruianu, o alexndreancă de 32 de ani.

CITAT

„Am auzit şi eu zvonuri că  nu le dau e voie să construiască, dacă nu cumpără materiale de la Nae Tatu. Nu este adevărat aşa ceva.”
primarul Victor Drăguşin

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite