Locuri la liceu pentru toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum cei aproximativ 4300 de  elevi de clasa a VIII-a au la dispoziţie  4400 de locuri  în clasa a IX-a , teoretic , anul acesta, toată lumea intră la liceu.Bătălia  se dă însă pentru liceele bune  şi specializările unde media de admitere este mai mare de 8,00.

Oferta educaţională a liceelor din judeţ a fost prezentată în Ghidul admiterii computerizate, broşură care a ajuns în toate şcolile generale din judeţ.  Cele 18 unităţi liceale din judeţ  au un număr total de 4400 de locuri în clasa a IX-a, împărţite în 89 de specializări. Ţinând cont de numărul de locuri disponibile , de mediile de admitere din anii trecuţi , elevii care sunt acum clasa a VIII-a, ştiu ce medii de admitere le-ar trebui ca să intre la profilul dorit.

Filologie şi mate-info cele mai mari medii de admitere

Pentru că oferta e mai mare decât cererea, teoretic, fiecare elev ar trebui să-şi găsească un loc la liceu. Bătălia se dă însă pe liceele bine cotate, care şi-au format deja în renume în judeţ şi unde mediile de admitere din anii trecuţi au fost peste 8.00. După mediile de admitere de anul trecut se aşteaptă ca şi în acest an specializările cele mai căutate să fie Filologie şi Matematică-Informatică de la liceele teoretice . La Colegiul „ Al. Ghica” şi Liceul teoretic” Al. I Cuza” din Alexandria, cele mai bine cotate unităţi din Alexandria, la clasele de  Filologie au fost admişi anul trecut doar  elevii cu medii peste 8,00 . Conducerile acestor unităţi se aşteaptă ca şi anul acesta, concurenţa la filologie şi mate info să fie mare. „ Noi avem opt clase,şapte de mate-info şi una de filologie. La filologie pentru că sunt doar 30 de locuri sunt şi medii de admitere mari”, spune Manole Neagu, directorul Colegiul „ Al. Ghica”.

La  agricol şi tehnic se intră şi cu  4,00

Grupurile şcolare agricole şi tehnice sunt unităţile unde se intră cu cele mai mici note. Chiar şi elevii care au media de admitere sub 5,00 pot ajunge liceeni, dacă îşi trec pe lista de opţiuni grupurile şcolare de acest gen. Anul trecut, la Grupul Şcolar Agricol din Alexandria s-a intrat şi cu 4, 30, iar la Grupul Şcolar Tehnic, elevii au devenit liceeni şi cu 4, 61. Pentru că se află pe ultimele locuri în opţiunile elevilor, unităţilede acest gen, nu reuşesc să-şi facă toate clasele propuse în planul de şcolarizare. „ Noi avem anul acesta scoase şapte clase cu un număr de 210 locuri. Sperăm să facem şase. Anul trecut am avut tot şapte clase propuse, dar s-au ocupat doar cinci.” , ne-a spus Emilian Vrăjitoarea, directorul Grupului Şcolar Tehnic Alexandria.

CASETA

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile în data de 10 iunie, vor susţine testarea naţională la limba şi literatura română şi matematică în perioada 20-22 iunie. Completarea fişelor de opţiuni se face în perioada 29 iunie-5 iulie. Prima repartizare computerizată pentru admiterea la liceu va avea loc în data de 12 iulie.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite