Alexandria:Locuri de muncă la centură!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelienii de la Shapir Structures care vor executa lucrările la şoseaua de centură a Alexandriei caută muncitori, mecanici, şoferi, topometrişti şi tehnicieni. Selecţia de personal se va face la începutul săptămânii viitoare la primărie, iar lucrările pot începe în orice moment.

Firma Shapir Structures care a câştigat licitaţia pentru realizarea centurii ocolitoare crează 85 de locuri de muncă la Alexandria, o şansă  în plus de angajare pentru cei aproape 5000 de şomeri din oraş. Israelienii caută 10 şoferi, 10 mecanici, 2 electricieni,10 calificaţi betoane, 5 asfaltatori, 3 tehnicieni laborator, 2 topometrişti, 3 maiştri dumuri, 40 de muncitori necalificaţi. Edilii au convins investitorul că angajeze forţă de muncă locală, aşa că selecţia se va face la sediul primăriei. Alexăndrenii interesaţi pot veni la preselecţia de marţi, 10 mai, de la ora 9.00 , care se va desfăşura în sala mare. Cum centura ar trebui să se finalizeze în doi ani, cei selectaţi vor avea parte de o slujbă şi un venit stabil doar în această perioadă. Faptul că vor avea contract de periodă determinată îi interesează însă mai puţini pe alexăndrenii şomeri, care şi-au pus mari speranţe în câştigurile salariale pe care le-ar oferi israelienii. Alexăndrenii se aşteaptă să primească lefuri duble faţă de cât ar primi de la constructorii locali. “Ca muncitor necalificat, lefurile în Alexandria nu depăşesc 600 de lei, asta dacă ai noroc şi îţi face acte. Dacă nu te plăteşte la negru cu 400-500 de lei. Eu am auzit că, străinii vor plăti la 1000 de lei un muncitor necalificat şi mă interesează, cum să nu”, ne-a spus Gică Trifan, un şomer alexăndrean. Firma care face angajări nu a menţionat nimic referitor la salariile pe care le va oferi.

Lucrările vor începe de la Plosca

Constructorul şi-a stabilit şantierul la Plosca şi de acolo va începe lucrările. Reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Alexandria  au precizat că încă nu s-au făcut exproprieri pe toate terenurile pe unde va trece centura. “În cursul zilei de ieri am predat 52% din amplasamentul pe care va fi centura. Restul urmează să fie predat în perioada următoare, deoarece mai sunt ceva probleme cu retrocedările. Tot ieri, constructorul aştepta ultima autorizaţie de la Ministerul Transporturilor, pentru a demara lucrările. Practic, dacă s-a semnat această autorizaţie şi firma constructoare este pregătită, pot începe lucrările în orice moment”, ne-a spus Alexandru Popa, şeful secţiei de drumuri. În ceea ce priveşte exproprierile, acolo unde nu s-au realizat, directorul a spus că nu vor întâmpina probleme deosebite, deoarece firma care se ocupă de despăgubiri a dat garanţii în acest sens. „Lucrările vor începe dinspre Plosca şi nu se vor face pe întreaga suprafaţă a centurii. Avem semnale că această problemă se va rezolva 100%. Probabil anumiţi proprietari au fost găsiţi mai greu”, a adăugat Popa.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite