Liceul de fiţe pe locul 10 la învăţătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În topul liceelor din Teleorman Colegiul Naţional „ Al. Ghica”  se află pe locul 10, după ce ani buni a cel mai bun liceu din oraş. Conducerea colegiului susţine că nu este îngrijorată de această situaţie şi că nu ştie după ce criterii a fost făcut topul.

Topul realizat de Intuitex şi admitereliceu.ro a luat în calcul mediile de admitere, promovabilitatea la bacalaureat şi olimpicii daţi de aceste unităţi. Un top similiar a fost realizat şi în 2009, după aceleaşi criterii, dar în vreme ce unele licee au urcat, altele au coborât. Colegiul Naţional Anastasescu Roşiorii de Vede este cea mai bună unitate liceală din judeţ, deţinând locul I, în ultimii doi ani. Anul acesta este urmat în top de Liceul teoretic „ Al. I Cuza” Alexandria care a urcat de pe locul 7. A treia poziţie este ocupată de Liceul Pedagogic Mircea Scarlat, care în 2009 s-a aflat pe locul 2.
Cea mai „spectaculoasă” coborâre în topul liceelor din Teleorman o are Colegiul Naţional „ Al. Ghica” , care a ajuns de pe locul 5,  pe locul 10. Un loc deloc onorant pentru colegiul în care învaţă copiii unor personalităţi din judeţ, cum ar fi primarul Victor Drăguşin şi Liviu Dragnea, preşedintele C.J. Teleorman. Manole Neagu, directorul Colegiului Naţional „ Alexandru Ghica” are o explicaţie pentru poziţia din top : „ Din cauza scăderii populaţiei şcolare, s-a hotărât scăderea numărului de clase din planul de şcolarizare. Au existat directori şi diriginţi care şi-au îndrumat copiii către licee teoretice cu un număr mai mare de clase unde erau siguri că sunt admişi. De aceea la noi au rămas locuri libere şi s-a creat impresia că liceul nu mai este  căutat.Nu suntem îngrijoraţi, suntem pe locul I la performanţă şcolară cu cei mai multi olimpici. Am pierdut o bătălie, nu şi războiul.”
Inspectorul general Constantin Amarie a fost uimit să afle că renumitul colegiul ocupă locul 10 în topul liceelor. „ Este păcat, a fost cel mai bun liceu din oraş, într-o vreme. Au existat semnale de alarmă când am văzut că aici s-a intrat şi cu 5.00. De vină sunt mai mulţi factori: planul de şcolarizare, modul în care se alocă catedrele şi managementul”.

Părinţi nu îşi mai duc copiii la Ghica din cauza „fiţelor”

Conducerea colegiului nu recunoaşte titulatura de liceu de fiţe. „ Nu avem copii cu fiţe. Nu ştiu cine a scos treaba asta. Sunt copii normali, care chiar dacă au părinţi cunoscuţi, se comportă normal, nu au fiţe.” a mai spus directorul  Manole Neagu. Din cauza renumelui de liceu „fiţos”, părinţii care şi-au dat anul acesta copiii la liceu, s-au ferit de Colegiul „ Al. Ghica”. „ Este un liceu în care învaţă copiii de bani gata. Aţi văzut câte maşini sunt parcate la poarta liceului, cu ce fel de maşini vin copiii aia la şcoală. M-am temut că dacă îl duc aici, copilul meu va fi complexat, deoarece noi nu avem bani. Şi apoi nici carte nu cred că se mai face aici. ”ne-a spus Viorica Oprişan, mama unui elev de clasa  IX-a, înscris la alt liceu din oraş.

Topul liceelor din Teleorman

2010    2009     
1          1   Colegiul Anastasescu Roşiorii de Vede
2          7   Liceul teoretic „ Al. I Cuza” Alexandria
3          2   Liceul Pedagogic „ Mircea Scarlat” Alexandria
4          4   Liceul teoretic „ Marin Preda” Turnu Măgurele
5          8   Liceul Economic Administrativ Roşiorii de Vede
6          6   Colegiul Naţional Unirea Turnu Măgurele
7          3   Liceul teoretic Zimnicea
8          9   Grup Şcolar Tehnic Videle
10         5   Colegiul Naţional „ Al. Ghica Alexandria
11        10   Liceul teoretic Olteni
12        12   Liceul teoretic Piatra
13        13   Colegiul tehnic „ Anghel Saligny” Roşiorii de vede
14        14   Grup Şcolar Tehnic Drăgăneşti Vlaşca
15        15   Grup Şcolar Agricol Roşiorii de Vede
16        17   Colegiul Tehnic „ G-ral David Praporgescu” Turnu Măgurele
17        16   Grup Şcolar Agricol Alexandria
18        19   Grup Şcolar „ Sf. Haralambie” Turnu Măgurele
19        18   Grup Şcolar Tehnic Alexandria
20        22   Grup Şcolar Agricol Roşiorii de Vede
21        20   Şcoala de Arte şi Meserii Botoroaga
22        21   Şcoala de Arte şi Meserii Măgura

Sursa Admitereliceu.ro

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite