Liceeni de la Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria, cei mai eco din ţară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa verde a făcut curat în curtea liceului
Echipa verde a făcut curat în curtea liceului

Echipa verde a Grupului Şcolar Tehnic din Alexandria a obţinut locul I la Concursul Naţional „ Şcoli pentru un viitor verde”, secţiunea Terra Magazin. Ocuparea primei poziţii la cel mai popular concurs de ecologie din învăţământ este o performanţă, având în vedere că în competiţie au fost înscrise peste 2000 de şcoli.

Echipa verde a Grupului Şcolar Tehnic din Alexandria, formată din 30 de elevi şi coordonată de  profesoarele Florica Boia, Magdalena Pană şi Constanţa Tănase  a intrat în competiţia „Şcoli pentru un viitor verde” în luna februarie. Concursul, ajuns la a doua ediţie în acest an, a fost organizat de Ministerul Educaţiei în colaborare cu Asociaţia „ Şcoli pentru un viitor verde „ şi Editura  CD Press. Sub genericul , „Fără corigenţă la... grija faţă de mediu”, elevii şi cadrele didactice din Alexandria au derulat timp de patru luni activităţi tematice prin care au încercat să demonstreze că sunt cei mai buni ecologişti. După amenajarea „Colţului verde” al şcolii unde au afişat lista de activităţi, liceeni au trecut la treabă.  În ajutorul Echipei verzi au sărit toţi elevii din unitate şi au reşit să strângă în luna martie o cantitate impresionantă de hârtie. „ Activitatea s-a numit Fără corijenţă...la colectarea hârtiei” şi au participat 262 de elevi şi 11 profesori. Am reuşit să strângem 1660 de kilograme de hârtie pe care le-am vândut unei firme de colectare din oraş”, ne-a spus Florica Boia, coordonatorul proiectului. Activităţile au continuat în aprilie cu ample acţiuni de curăţenie, derulate în curtea şcolii, dar şi în exterior. Ecologiştii au reuşit să cureţe arborii şi arbuştii de pe o suprafaţă de aproximativ 3500 de metri pătraţi, plantând flori şi salcâmi.

Au „ înfrumuseţat” cutiile de pizza cu mesaje eco

Dincolo de muncă, liceeni eco de la Grupul Şcolar Tehnic din Alexandria au dat dovadă şi de imaginaţie. În colaborare cu un restaurant din oraş, în luna aprilie au ţinut să marcheze Ziua Pământului decorând cutiile de pizza cu desene mesaje de mediu. Toate acţiunile întreprinse de liceeni pe parcursul celor patru luni de concurs au fost strânse, aşa cum a impus regulamentul, în Jurnalul verde.  Organizatorii concursului au fost impresionaţi de acţiunile derulate de liceeni şi, după evaluarea Jurnalului verde, au decis să acorde locul I echipei de la Grupul Şcolar Tehnic Alexandria. Urmează verificarea în teren care însă nu va schimba primul rezultat al evaluării.

Şcoala va primi premiul în septembrie

Festivitatea de premiere a şcolilor câştigătoare ale concursului „ Şcoli pentru un viitor verde” va avea loc în septembrie . „ Premiul va consta în materiale didactice, cărţi, materiale auxiliare, reviste, atât  în format tipărit , cât şi electronic, pentru elevii din şcoală. Pentru noi acest premiu este un succes având în vedere faptul că este primul an în care participăm şi am concurat cu sute de şcoli din toată ţara”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite