Judeţul Teleorman trebuie să dea înapoi 2,5 milioane de lei din cauza “ingineriilor” cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării a finalizat verificarea procedurilor de achiziţie publică la proiectele finanţate prin Axa 2 a Programului Operaţional Regional. Verificarea a fost determinată de decizia  Comisie Europene de a suspenda temporar plăţile pentru Axa 2 POR.

Ministerul Dezvoltării a controlat 124 de proiecte şi la 39 de contracte au fost descoperite nereguli. În cazul a şase consilii judeţene, beneficiare ale proiectelor cu fonduri UE, s-au dispus corecţii financiare. Judeţul Teleorman va trebui să restituie 2,5 milioane de lei. Corecţia aplicată în Teleorman vizează cele două contracte cu fonduri UE privind reabilitarea DJ 506 şi reabilitarea DJ 701. Consiliul Judeţean Teleorman va trebui să restituie 10% din valoarea contractelor cu probleme, adică 2,5 milioane de lei. Potrivit reprezentnaţilor Ministerului Dezvoltării, banii ar urma să fie opriţi din cotele defalcate pe TVA. Altă procedură ar fi restituirea prin titlu de creanţă.
În Teleorman, două contracte au atras atenţia Comisiei Europene, la auditul din luna iunie. Este vorba despre  modernizarea şi reabilitarea a două drumuri judeţene: DJ 506 şi DJ 701. Auditul a scos la iveală nereguli în organizarea licitaţiilor pentru cele două contracte, câştigate de Tel Drum, firma de casă a preşedintelui CJ , Liviu Dragnea. Deşi preşedintele CJ Teleorman a negat orice legătură cu Tel Drum şi acţionarii de aici, jurnaliştii de la „ Adevărul” au descoperit că Dragnea a fost coleg de facultate cu acţionarii Tel Drum, Mugurel Ghiorghieş şi Liviu Dobrescu. Aceeaşi firmă a reabilitat şi hotelul Turris din Turnu Măgurele, afacere de familie a lui Liviu Dragnea. Tel Drum este firma care are exclusivitate la contractele Consiliului Judeţean Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite