Jucării noi în grădiniţele din Teleorman, după 35 de ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prichindeii din cele 236 de grădiniţe din Teleorman au fost întâmpinaţi cu jucării noi, după vacanţa intersemestrială.Pe lângă jucării, toate grădiniţele din judeţ au primit şi materiale didactice , prin intermediul programului “ Reforma Educaţiei Timpurii”

Primele TIR-uri cu materiale au ajuns în judeţ în decembrie, iar restul jucăriilor au fost aduse în ianuarie. Toate materialele au fost depozitate la Grădiniţa nr.4 Roşiorii de Vede, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean s-au ocupat de împărţirea lor pe unităţi. “ Fiecare director a fost chemat să ia  setul pentru grădiniţa lui pe semnătură şi cu proces  verbal, toate seturile de jucării şi materiale didactice au fost împărţite între cele 236 de unităţi în funcţie de numărul de copii, ca să  fie echitabil pentru toată lumea ” ne-a spus Dorina Ţelea, inspector pentru învăţământul preşcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman. Fiecărei unităţi i-a fost repartizate  truse de construcţii, jocuri de masă, cuburi, planşe, jocuri de bucătărie, jetoane cu imagini de plante, lego, planşe de lectură, truse geometrice, animale din plastic.

Nu mai primiseră jucării din 1976

Reprezentanţii ISJ Teleorman şi educatoarele spun că dotarea este mai mult decât binevenită în condiţiile în care unităţile din judeţ nu mai primiseră jucării şi materiale didactice din 1976. “ Sunt 35 de ani de când nu am mai primit jucării noi. Era şi timpul să se facă o asemenea investiţie,  pentru  că primii ani din educaţia copiilor sunt foarte importanţi, şi atât materialele didactice, cât şi jucăriile sunt de folos”, a mai spus Dorina Ţelea.

Jucăriile împărţite pe grupe de vârstă

Cum cele mai multe jucării au fost distribuite în vacanţa intersemestrială, prichindeii din grădiniţe au început semestrul  doi cu o surpriză plăcută. “Am ridicat materialele în vacanţă şi ne-am gândit că va fi o surpriză mare pentru micuţi să le găsească pe mese.  Copiii au fost foarte bucuroşi, aşa cum era de aşteptat.  Le-am împărţit pe grupe de vârstă, în aşa fel încât fiecare să se joace cu cele adecvate vârstei lor şi suntem cu toţii foarte încântaţi. Seturile primite sunt chiar consistente, suntem mulţumiţi”, ne-a spus Elisabeta Martac, directorul grădiniţei “ Ion Creangă” din Alexandria. Educatoarele de aici au renunţat acum la jucăriile vechi de ani de zile, primite prin donaţii sau cumpărate din contribuţia părinţilor.
Proiectul care a adus jucării noi în grădiniţele din Teleorman a fost finanţat de  Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Valoarea unui set complet primit de o unitate a ajuns la 1500 de lei.

CIFRA
236
De dotările prevăzute de proiectul “ Reforma Educaţiei Timpurii” au beneficiat toate cele 236 de grădiniţe din Teleorman.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite