Învăţătorii din Alexandria la cerc pedagogic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii clasei a II-a aşteptau cuminţi începerea activităţii
Elevii clasei a II-a aşteptau cuminţi începerea activităţii

Învăţătorii din zona Alexandria s-au întâlnit ieri la Şcoala cu clasele I-VIII Nanov pentru a participa la cercul pedagogic de matematică.

Cercul pedagogic a fost coordonat de institutor Aurelia Arghirescu şi a inclus o prezentare a şcolii, o lecţie demonstrativă de matematică, referate susţinute de cadrele didactice şi o expoziţie de carte. Tema cercului nu a fost aleasă întâmplător, ci pentru că anul 2010 este Anul matematicii. Învăţătorii au fost întâmpinaţi de primarul comunei Nanov, Florian Grosu, şi de Ionuţ Dina, directorul Şcolii cu clasele I-VIII Nanov.

image

După turul şcolii, participanţii la cerc au intrat la lecţia de matematică, pregătită de elevii clasei a II-a A şi de învăţătoarea Alina Mîrtîcu. Micuţii matematicieni au demonstrat că  au cunoştinţe solide de matematică şi că ştiu să se joace cu cifrele. Participanţii la cerc s-au arătat încântaţi de lecţia demonstrativă de matematică şi de felul în care elevii au fost pregătiţi.
Elena Lupescu, învăţător la Şcoala Poroschia a prezentat în faţa colegilor referatul „Competenţe de bază în matematică, ştiinţe, tehnologie”, iar prof. Nicoleta Gâdea de la Şcoala nr. 6 Alexandria a susţinut o comunicare despre „Aspecte psihologice ale acivităţii de rezolvare a problemelor”.  O altă prezentare, cu tema „Cultivarea creativităţii prin exemple de calcul oral” a fost susţinută de învăţătoarea Rodica Crăciun de la Şcoala Ţigăneşti.
Învăţătorii au susţinut cu prilejul cercului pedagogic dezbateri de grup care au avut ca subiect predarea matematicii. Acţiunea s-a încheiat cu recenzii şi prezentări de carte din domeniul matematicii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite