Înghesuială pentru biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de pensionari teleormăneni s-au prezentat azi dimineaţă la Casa Judeţeană de Pensii Teleorman pentru a depune cereri  în vederea obţinerii biletelor de tratament.

Deşi  anul acesta cererile se pot depune şi  prin poştă, majoritea pensionarilor au preferat să se îmbulzească în faţa ghişeelor pentru a depune cererile cu mâna lor.  Micu Radu, pensionar de 71 de ani a fost printre primii solicitanţi. “ Am venit să depun cerere personal, pentru că am auzit că astăzi este prima zi de depunere şi vrea să fiu sigur că apuc să depun cererea. Am cerut şi anul trecut, dar nu am primit pentru că fusesem doi ani la rând şi mi s-a spus că nu mai am voie. Acum sper să obţin un bilet la Covasna. Am trecut şi Buziaş , dacă nu apuc aici”, ne-a spus bătrânul.
Majoritatea pensionarilor veniţi să-şi depună cererile au ales staţiunile în funcţie de afecţiuni, dar au trecut şi variante alternative . “ Am trecut Govora, Sovata şi Eforie. Anul trecut am fost la Vălenii de Munte, am reumatism şi astm şi acestea sunt staţiunile recomandate de medic. Dacă nu apuc Govora, măcar la Eforie să apuc”, ne-a spus Ioana Manea, de 58 de ani.

Nu se ştie câte bilete vor ajunge în judeţ

Casa Judeţeană de Pensii Teleorman nu a comunicat deocamdată numărul biletelor disponibile pentru anul 2011. “ Nu s-a stabilit la nivel naţional cum vor fi împărţite biletele. Cel mai probabil vom afla în februarie. Pensionarii depun cerere în această perioadă pentru tot anul. Cei care vor desemnaţi beneficiari, în urma selecţiei computerizate, în care se ţine cont de aceleaşi criterii ca anul trecut, vor fi anunţaţi prin poştă”, ne-a spus Valentina Păunică, purtător de cuvând CJAP Teleorman.
Anul trecut au beneficiat de bilete de tratament aproximativ 2000 de pensionari, în condiţiile în care s-au depus peste 5000 de cereri. Conducerea Casei Judeţene de Pensii a cerut suplimentarea numărului de bilete pentru 2011, dar la acest moment nu se ştie câte bilete vor veni.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite