In memoriam Adrian Păunescu la Grupul Şcolar Agricol Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
In memoriam Adrian Păunescu
In memoriam Adrian Păunescu

Elevii şi profesorii de la Grupul Şcolar Agricol din Alexandria au organizat astăzi o acţiune în memoria poetului Adrian Păunescu, intitulată sugestiv „ Tu să mă ierţi de tot ce mi se întâmplă...”.

Iniţiativa a venit din partea bibliotecarei liceului, Rozalinda Niţă,  care a vrut să aducă un omagiu marelui poet. „ Îmi place atît de tare poezia lui Păunescu şi aş fi vrut să facem mai demult acest lucru, am amânat după Balul bobocilor. Este poetul meu de suflet şi unul dintre puţinii vorbitori de limba română curată. Vreau să le insuflu şi elevilor, dragostea de poezie şi de Păunescu”, ne- a spus iniţiatoarea acţiunii. Deşi cei mai mulţi dintre elevi nu au cunoscut poezia lui Adrian Păunescu, în perioada ei de glorie, tinerii s-au implicat în organizarea acţiunii, învăţând poezii şi informaţii despre viaţa poetului.
Elevii de la toate clasele din liceu s-au strâns astăzi în sala de festivităţi, unde s-a încercat recreerea atmosferei de cenaclu. Toate scaunele au fost aşezate faţă în faţă, în semicerc în aşa fel încât toţi vorbitorii să se vadă unii cu alţii. Elevii au recitat, au spus, pe ritmuri de muzică folk, versurile marelui poet. „Eu am recitat o poezie cunoscută a marelui poet Adrian Păunescu , „ Nebun de alb”, este poezia mea preferată, îmi place felul în care poetul abordează dragostea, o priveşte ca pe un joc de şah.”, ne-a spus Cristiana Dimana, elevă în clasa a XII-a , una dintre participantele la acţiune.  Elevii au vizionat şi un filmuleţ făcut de bibliotecara Rozalinda Niţă, intitulat „ In memoriam Adrian Păunescu”, cu imagini reprezentantive de la celebrul Cenaclu Flacăra şi din viaţa marelui poet. La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman , Bibliotecii Judeţene „ Marin Preda”, cadre didactice din oraş.

 

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite