Grătar sau picnic la una dintre cele două păduri din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea a amenajat la începutul veri locuri unde oamenii să poată face grătar în Pădurea Vedea, pentru ca spaţiile verzi să nu mai fie distruse. Un alt loc unde cei mai retraşi îşi petrec după-amiezile călduroase şi unde pun de un grătar sau picnic cu prietenii este pădurea din Peco.

Alexăndrenii dornici să petreacă o după-amiază la un grătar pot alege una dintre cele două păduri de la marginea oraşului. Pădurea Vedea a fost amenajată de primărie cu grătare şi mese, unde oamenii îşi pot întinde masa, fără a fi nevoiţi să se care cu cele necesare de acasă. Singurul lucru de care au nevoie este carnea pentru grătar şi răcoritoare sau bere, care pot fi consumate la mesele amplasate în pădure. La începutul verii, municipalitatea a montat zece grătare şi tot atâtea mese, pentru ca cei care vin în week-end la iarbă verde să nu mai distrugă spaţiile verzi. Mai mult decât atât, primăria a blocat accesul în pădure cu maşina, astfel că alexăndrenii care nu se supun regulilor vor fi daţi afară de poliţiştii comunitari care păzesc locul. De asemenea, în Parcul Pădurea Vedea a fost amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, pentru ca părinţii să se poată relaxa la un grătar, iar cei mici să se dea pe topogane sau în leagăne.
Alexăndrenii preferă grătarele
Deşi în unele cartiere, municipalitatea a renovat şi a montat grătare pentru ca locatarii să le poată folosi ori de câte ori au nevoie de ele, alexăndrenii preferă să iasă sâmbăta la iarbă verde. Cei mai mulţi preferă să facă un grătar şi puţini aleg o gustare rece, la picnic. „Aproape în fiecare după-amiază de week-end, mergem la pădure să facem grătar. Ne strângem mai mulţi prieteni, cumpărăm ce ne trebuie şi mergem în pădurea din Peco. Am fost şi aici la Vedea, dar era foarte multă lume şi nouă ne place să stăm mai retraşi. În Peco e mai puţină lume şi alegi tu unde să îţi întinzi grătarul”, ne-a spus Ionuţ Voicu, un alexăndrean de 28 de ani. În general, la picnic merg persoanele mai în vârstă care vor să se relaxeze după o săptămână de muncă. „Eu merg împreună cu familia ori de câte ori am ocazia la picnic, la Pădurea Vedea. Nu prea facem grătar, dar ne luăm copiii, o păturică, câteva sendvişuri şi ne simţim foarte bine. Preferăm să mergem aici la Pădurea Vedea că e mai aproape, mergem pe jos şi cei mici au unde să se joace. Şi-au făcut şi prieteni noi aici”, a spus Amalia Iancu, de 38 de ani.
Grătar pe malul râului Teleormanul
Cei care vor să se răcorească sau să dea la peşte preferă să facă gratarul de sâmbătă pe malul râului Teleormanul, care este situat la doar cinci kilometri de Alexandria, pe drumul european E 70, în apropiere de localitatea Vităneşti. Aici, de o parte şi de alta a râului este o pădure deasă. În pădurea de pe malul râului Teleormanul, alexăndrenii pot să se şi bronzeze şi să se relaxeze pe iarba verde. „E mai frumos la Teleorman. Noi mergem acolo aproape de fiecare dată când vrem să facem grătar, nu este departe de oraş şi acolo chiar că nu te deranjează nimeni. Poţi face plajă sau poţi să dai la peşte, iar locul este superb. E linişte şi te relaxezi”, ne-a spus şi Victor Sandu, un alexăndrean de 31 de ani. Indiferent de locul pe care îl aleg, marea majoritate a alexăndrenilor nu stau în casă în week-end şi preferă să iasă la irbă verde cu prietenii ori cu familia. Chiar dacă fac grătar sau merg la picnic, oamenii aleg pădurile din jurul Alexandriei, în locul parcurilor aglomerate din centru.
CASETĂ
1.    În Pădurea Vedea, care este situată la marginea oraşului, la circa un kilometru de centrul pietonal, poţi ajunge mergând pe strada Ion Creangă.
2.    În Pădurea din Peco, care este situată la aproximativ doi kilometri de centrul oraşului poţi ajunge mergând pe strada Libertăţii şi apoi prin cartierul Veterani, în spate la sediul CAS Teleorman.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite