Grăbiţi-vă, s-au ocupat mai mult de jumătate din locurile în clasa I!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficial, înscrierile în clasa I pentru anul şcolar 2011-2012 încep la 1 martie, dar mulţi dintre părinţi s-au grăbit să îşi înscrie copilul  la şcoală încă din toamna anul trecut.La cele şase şcoli generale din Alexandria s-au ocupat până acum 280 din cele 360 de locuri disponibile în clasa I.

Cursa pentru ocuparea unui loc în clasa I a început  pentru mulţi părinţi încă din toamna anului trecut. Părinţii s-au grăbit să-și înscrie neoficial odraslele pe listele învăţătoarelor, deşi  cerererile oficiale de înscriere se primesc la secretariatele şcolilor după 1 martie. Aşa se face că, în prezent, mai mult de jumătate dintre locurile în clasa I sunt ocupate. Graba părinţilor a fost determinată nu neapărat de teama de a rămâne pe dinafară ci din dorinţa de a ocupa un loc la o anume şcoală şi la o anume învăţătoare, renumită pentru rezultate. „M-am interesat din timp în legătură cu învăţătoarea, încă de anul trecut. Am fost la ea am discutat şi m-a trecut pe listă. Aşa am siguranţa că am ocupat un loc. Cerere o să fac după 1 martie, dar sunt sigură că am ocupat un loc unde trebuie”, ne-a spus Ileana Stroie, o mămică de 32 de ani.
Cele mai căutate şcoli sunt şi anul acesta Şcoala „Ştefan cel Mare” şi Şcoala „Mihai Viteazul”. La Şcoala cu clasele I-VIII „Ştefan cel Mare” vor fi înființate patru clase I cu nu număr total de 100 de elevi. „S-au înscris 75 de copii. Dacă numărul de cereri va depăşi numărul de locuri, vom îndruma părinţii care nu sunt în sectorul nostru către alte unităţi de învăţământ. Noi,  oricum, am făcut recensământ şi ştim care sunt copiii din zona noastră. Chiar dacă nu au venit până acum să se înscrie, noi le oprim locuri şi au prioritate.”, ne-a spus directorul adjunct, Florin Măceşanu.
La Şcoala „Mihai Viteazul” au mai rămas doar 7 locuri libere, în condiţiile în care s-au înscris deja 68 de copii. „Avem trei clase cu 75 de locuri. S-au înscris deja 68. După experienţa anilor trecuţi, nu cred că se va mai înfiinţa o clasă”, ne-a spus directorul unităţii, Cristea Armeanu.
La Şcoala Nr. 5 au fost înscriși 33 de copii pe 50 de locuri, iar la Şcoala Nr. 6 s-au înscris 14 copii pe cele 25 de locuri. La Şcoala Nr. 7 sunt înregistrați pe cele 60 de locuri propuse spre înfiinţare 50 de copii.

Unii directori iau în calcul înfiinţarea unor clase suplimentare

Unii directori de şcoli spun că ar exista posibilitatea înfiinţări unor clase în plus, faţă de cele prevăzute, dacă Inspectoratul Şcolar Judeţean aprobă  acest lucru. “ Noi avem aprobate două clase cu maxim 50 de locuri. Avem până acum 40 de cereri. Dacă vom avea cereri suplimentare faţă de numărul de locuri aprobat de ISJ, vom propune înfiinţarea unei alte clase. Acest lucru ar fi posibil numai dacă Inspectoratul va aproba.”, ne-a spus Floarea Ancuţă, directorul Şcoalii generale nr. 4.

Conducerea ISJ spune că listele întocmite înainte de 1 martie nu au valoare

Inspectorul general Constantin Amarie cunoaşte practica înscrierilor pe liste, înaintea termenului oficial de înscriere, dar spune că aceasta nu este o ilegalitate. “ Nu se poate înregistra nicio cerere înainte de 1 martie, deci la acest moment nu există nicio cerere oficială. Listele nu au valoare. După data de înscriere, dacă va exista vreo problemă şi un copil din zona unei şcoli va fi refuzat din lipsă de locuri, să se adreseze inspectoratului, iar noi vom cerceta. Oricum, niciun copil nu va rămâne fără loc la şcoală”.


CIFRA
3500
ISJ Teleorman estimează că în anul şcolar 2011-2012 se vor înscrie în clasa I, 3500 de copiii. Numărul acestora este mai mic decât cel din anul şcolar 2010-2011, când s-au înscris în clasa I, 4000 de copii.






Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite