Fondul Solidaritatea, un fiasco total în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nu s-a depus niciun leu la Fondul Solidaritatea
Nu s-a depus niciun leu la Fondul Solidaritatea

Fondul Solidaritatea a fost înfiinţat în luna iunie 2010 în scopul colectării de donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice.Nici un teleormănean nu dat dovadă de „ solidaritate” cu ţara în criză, dovadă faptul că la aproape cinci luni de la înfiinţarea fondului , în Teleorman, soldul este de 0 lei.

Fondul Naţional de Solidaritate , înfiinţat de Ministerul Finanţelor, este destinat  strângerii de donaţii de la cetăţeni pentru diminuarea efectelor crizei financiare şi economice  Donaţiile se pot face individual sau prin intermediul angajatorului, în contul deschis la toate unităţile de Trezorerie din cadrul Direcţiilor Judeţene ale Finanţelor Publice . În cele 5 luni de la înfiinţare, nici un teleormănean nu a depus vreun leu în Fondul Solidaritatea . „ Soldul contului 20.37.01.02-Venituri ale bugetului de stat-Donaţii pentru diminuarea efectelor crizei economice  este în prezent 0” a declarat Cătălin Pavel purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Teleorman.
Întrebată de reporterii Adevărul de Seară Alexandria cum comentează lipsa de interes faţă de Fondul Solidaritatea, conducerea DGFP Teleorman nu a vrut să dea un răspuns : „ Punctul de vedere al conducerii instituţiei nu intră în categoria informaţiilor de interes public.” a mai spus Cătălin Pavel, purtătorul de cuvânt .
Sceptici, cei mai mulţi dintre alexăndreni, nu vor să audă de Fondul Solidaritatea pentru că nu ştiu exact ce se va întîmpla cu banii donaţi . „ Nici nu mă gândesc să dau vreun leu. De unde ştiu eu unde se duc banii ăştia. Poate ajung  să îi îngraşe pe cei de la Guvern. Nu o să donez nici un leu” ne-a spus Irinel Predoi, un administrator de firmă din Alexandria. Micii întreprinzători din Alexandria  spun că „donează” impozitul forfetar impus de stat , de aproape 4000 de lei pe an. „ Banii ăştia ajung la bugetul de stat, tot un fel de donaţie este. Ce să mai dăm, nu ne iau oricum destui bani cu acest impozit şi cu multe alte taxe” ne-a spus şi Vasile Păun, un alt administrator de firmă.

Bugetarii spun că au donat deja reducerea salarială de 25%

Bugetarii îşi justifică indiferenţa faţă de Fondul Solidaritatea prin faptul că au fost prea afectaţi de diminuările salariale, ca să mai aibă de unde dona bani .” Sunt cadru didactic şi am rămas fără 25% din salariu. Acum mai iau, după 15 ani de muncă şi toate gradele date, maxim 13 milioane lei. Ce să mai donez? Consider că am donat cei 25% pentru ţară”  ne-a spus Camelia Titirişcă, o educatoare de 38 de ani.
Nici pensionarii nu vor să audă de Fondul Solidaritatea, pe motiv că sunt prea săraci pentru a mai dona bani. „ Ce să le mai dau la pensia mea de 500 de lei. Abia îmi ajung banii pentru medicamente şi pentru utilităţi. Să doneze cei care au lefuri de zeci de milioane că au de unde. Noi pensionarii suntem cei care ar trebui ajutaţi, nu noi să ajutăm, că nu avem de unde” ne-a spus Gheorghe Eremia, un pensionar de 76 de ani.
Contul 20.37.01.02 deschis la Trezoreria Alexandria şi la celelalte trezorerii din judeţ rămâne deschis,  dar având în vedere că în cinci luni nu s-a strâns nici un leu,  sunt slabe speranţe ca soldul de  0 de lei să se modifice până la finalul anului.


Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite