Florina Chiar cea mai bună sportivă teleormăneană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florina Chiar
Florina Chiar

Florina, care practica fotbalul-tenis la „Viitorul 003 Alexandria”, a fost declarată cea mai bună sportivă a anului, în urma a obţinerii a două titluri de campioană mondială Florina Chiar este de cinci ani membra lotului naţional de fotbal-tenis. Sportiva este multiplă medaliată în competiţiile internaţionale, cum ar fi Cupa Balcanică, Campionatul European şi Mondial.

  Debutul tinerei sportive în lumea tenisului de picior a fost la cupa liceelor. Cu toate că era prima sa competiţie oficială la acest sport a obţinut locul întâi. Astfel, Florina a perseverat şi a continuat să se antreneze, fiind încurajată de acest rezultat neaşteptat. Tot în aceeaşi perioadă s-a alăturat echipei „Viitorul 003 Alexandria”. Aici a fost antrenată, iniţial, de Ionel Gudan. Sportiva de 22 de ani îşi aduce aminte că atunci a aprofundat regulile jocului şi a început să îi place cu adevărat noul sport şi spune că nu a lipsit de la niciun antrenament. După două luni a început să joace în cadrul unor competiţii naţionale foarte importante. Prin urmare, Florina participă la Campionatul Naţional de fotbal-tenis, apoi la Cupa României care s-a desfăşurat la Constanţa. Obţine bronzul la acesta din urmă.

Bronz la senioare, chiar dacă era junioară

  Din 2005 a început să se antreneze cu Ionuţ Dina, actualul antrenor secund al echipei naţionale de fotbal-tenis. Un an mai târziu, este cooptată în lotul reprezentativ al ţării. A urcat naţionala pe primele locuri la Campionatul Mondial de fotbal-tenis din Cehia, unde a jucat în proba de triplu şi a obţinut medalia de bronz la seniori, chiar dacă ea era junioară. Un an mai târziu a participat la Cupa Balcanică, unde a reuşit să obţină tot medalia de bronz, iar în 2008, a participat din nou la Campionatul Mondial, care s-a ţinut tot în Cehia, şi a obţinut medalia de bronz atât la dublu cât şi la triplu.

Vicecampioană europeană şi campioană mondială

  Una dintre cele mai mari performanţe ale Florinei de până acum, este cea de la Campionatul European de la Oradea. „Am reuşit să obţin titlul de vicecampioană europeană la proba de dublu, la senioare, iar la triplu am luat medalia de bronz”, spune sportiva. În continuare, Florina Chiar a  plecat acasă cu medalia de argint la simplu, în cadrul Campionatului Naţional. Anul trecut a ieşit vicecampioană naţională la simplu şi a luat medalia de bronz la dublu şi triplu. În toamna anului trecut, sportiva a câştigat două titluri mondiale cu echipa naţională de senioare, la Campionatele Mondiale din Turcia.

De unde a plecat totul

Florina şi-a descoperit pasiunea pentru tenisul de picior după ce a practicat judo-ul timp de opt ani, fiind şi campioană naţională la acest sport. Povestea fotbalului-tenis a început în timpul antrenamentelor de judo. „Într-o zi când eram la antrenament, domnul instructor m-a văzut că mă jucam cu mingea şi mi-a propus să încerc şi tenisul de picior. Am fost apoi la un antrenament, dar mi s-a părut foarte greu” îşi aminteşte Florina. Viitoarea campioană mondială spune că atunci nu ştia nici regulile foarte bine şi câteva luni nu prea s-a ţinut de antrenamente.




Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite