Flavian Crăciun face tenis de performanţă în scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flavian Crăciun
Flavian Crăciun

În România există doar doi jucători de tenis în scaunul cu rotile, iar Flavian Crăciun, tânărul teleormănean de 22 de ani este unul dintre ei. Flavian a participat la competiţii importante de tenis din ţară şi străinătate, a jucat în dechiderea finalei de la BCR Ladies Open şi vrea să meargă la Paralimpicele din 2012 de la Londra.

Acolo unde există talent şi ambiţie, performanţa se face chiar şi în scaunul cu rotile. Flavian Crăciun, tânărul de 22 de ani, din localitatea Bujoru Teleorman demonstrează în fiecare zi acest lucru. Tânărul a ajuns imobilizat în scaunul cu rotile în urma unei operaţii pe care a făcut-o acum cinci ani la un spital din Bucureşti. Operaţia de scolioză de la Spitalul Clinic de Ortopedie „ foişorul de Foc” i-a schimbat destinul, pentru că a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. de atunci şi până la performanţa pe care o face astăzi pe terenul de tenis, unde stârneşte admiraţia tuturor, a fost un drum lung şi greu. „ La început am fost demoralizat. Am avut norocul să găsesc sprijin la Fundaţia Motivation. Acolo am căpătat încredere în mine, acolo am învăţat să joc tenis de câmp în fotoliul rulant” povesteşte Flavian. Cu sprijinul celor de la Fundaţia Motivation , Flavian a învăţat să se descurce, să facă de mâncare, să facă curat. „De la Motivation am primit şi primul scaun cu rotile” mai spune tânărul.

S-a antrenat la Bucureşti

Odată întors acasă, după stagiul de la Fundaţia Motivation, Flavian şi-a dorit să meargă mai departe şi să facă performanţă în tenis. Pentru că la Alexandria nu avea unde să se antreneze, a plecat să se antreneze la Bucureşti. Şi aşa ajuns să facă performanţă din scaunul cu rotile alături de colegul lui, Ciprian Anton. Scaunul adaptat pentru a juca tenis de câmp l-a primit de la colegul său. „Scaunul este vechi şi mai mare, mi-ar trebui unul pentru măsura mea, colegul meu este mai plinuţ”, recunoaşte Flavian. În ultimii patru ani, tânărul a participat la mai multe competiţii de tenis din ţară şi din străinătate. A câştigat locul I la dublu băieţi, la Cupa Vodafon în 2009 şi tot în 2009 a participat la Open România. A jucat tenis în Ungaria, Bulgaria şi alte ţări din Europa.

A jucat  în deschiderea finale BRC Ladies Open

Flavian a avut anul acesta şansa de a juca un meci demonstrativ alături de colegul său Ciprian Anton, în deschiderea finale BCR Open. Sprijiniţi de Fundaţia Licinium, cei doi tineri au vrut să demonstreze că se poate face sport de performanţă chiar şi în scaunul cu rotile şi au reuşit. Fundaţia le oferă luna o bursă în valoare de de 100 de euro, constând în echipament sau bani.

Obstacole

Flavian ar avea nevoie de un nou scaun rulant , dar o asemenea investiţie se ridică la 2000 de euro. Veniturile familiei Crăciun sunt reduse, indemnizaţia pe care statul o dă este de 293 de lei, mama sa are ajutor de însoţitor, de 400 de lei.  Tânărul ar avea nevoie de orteze care să-I întîrească musculature şi să îl ajute pe drumul de perormanţă în tenis. Şi-a dori un teren de tenis în comuna sa natală, unde acum se antrenează pe un teren din curtea şcolii, în condiţii improprii. În ciuda neajunsurilor , Flavian nu vrea să renunţe la acest sport. Visează să ajungă la Paralimpicele din 2012 de la Londra , tot alături de coechipierul  Ciprian Anton.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite