Finanţarea per elev desfiinţează două şcoli din Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza efectivelor mici de elevi , Şcoala cu clasele I-VIII din cadrul Liceului „ C-tin Noica” Alexandria se desfiinţează, iar cei 80 de elevi de aici vor fi mutaţi la Şcoala nr. 5. Şi Şcoala nr. 6 va dispărea de pe harta unităţilor de învăţământ din Alexandria, tot din cauza numărului mic de elevi, această unitate comasându-se cu Şcoala „ Alexandru Colfescu”.

Propunerea desfiinţării şi comasării celor două şcoli a venit din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, odată cu analizarea proiectului planului de şcolarizare pentru 2011-2012. Cum atât clasele I-VIII din cadrul Liceului „C-tin Noica”, cât şi Şcoala nr 6 nu mai au numărul de elevi impus de lege pentru a se putea susţine financiar în condiţiile finanţării per elev, conducerea ISJ a propus desfiinţarea acestora.  „ Sunt două situaţii deosebite, dar cauza este numărul mic de elevi la ambele unităţi. La clasele I-VIII de la  Liceul „ Ctin Noica” mai erau aproximativ 80 de elevi, media pe clasă fiind de 12-15 elevi. Nu este normal ca o şcoală din centrul Alexandriei să aibă elevi cât o şcoală de la ţară. Am vorbit cu primăria , cu conducerea unităţii  şi am stabilit că altă soluţie nu există. Nu se poate susţine finanicar cu numărul acesta de elevi. Elevii vor fi mutaţi la Şcoala nr. 5, care poate să îi preia.”, a declarat pentru Adevărul de Seară, inspectorul general Constantin Amarie.
În ceea ce priveşte comasarea Şcolii nr. 6, conducerea ISJ susţine că aceasta este cauzată de faptul că unitatea nu mai are 300 de elevi, numărul minim impus de lege pentru a –şi menţine personalitatea juridică. „ Şcoala nr. 6 se va comasa cu Şcoala „ Alexandru Colfescu”. Elevii vor rămâne în locaţia de până acum, care fi structură a Şcolii „ Alexandru Colfescu””, a mai spus inspectorul general.

Părinţii şi profesorii de la „ C-tin Noica”,  nemulţumiţi

Directorul  Liceul „ C-tin Noica” recunoaşte că, pe fondul numărului mic de elevi, şcoala nu se poate susţine financiar, şi admite propunerea ISJ ca fiind singura soluţie. Profesorii, în schimb, în pericol să-şi piardă posturile, nu sunt de acord. „ Nu e o decizie bună, este un lucru rău, nu trebuia să se ajungă până aici. „, ne-a spus învăţătoarea Ramona Zamfir de la clasa a III, care nu ştie unde va mai preda din toamnă. Dacă propunerea va fi pusă în practică, 11 posturi didactice vor dispărea din unitate, doi învăţători şi restul, suplinitori.
Părinţii copiilor de la „ C-tin Noica” vor fi informaţi după vacanţa intersemetrială de schimbare, dar cei care au aflat deja,  s-au arătat nemulţumiţi. „ Nu e normal să îmi iau copilul acum să îi duc la altă şcoală forţat. El se învăţase aici, cu colegii, cu profesorii. Acolo va fi altfel văzut, intră într-o clasă unde colectivul e deja format. Nu va fi bine.”, ne-a spus o mămică.

Şcoala nr.6  susţine că are cu 5 elevi  peste numărul impus de lege

Conducerea Şcolii nr. 6 susţine că pentru următorul an şcolar are cu 5 copiii mai mult decât numărul impus de lege pentru a-şi menţinepersonalitate juridică. „ Eu ştiu că avem 305 copiii.Am situaţia în acest moment. Până nu primesc o decizie oficială de la ISJ sau de la primărie, nu mă pronunţ”, a spus Dumitru Avram, directorul unităţii. Desfiinţarea celor două şcoli va fi  decisă în şedinţa CA al ISJ Teleorman.


Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite