Fiare vechi şi ruginite la locurile de joacă din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii îşi rup hăinuţele pe topoganele ruginite
Copiii îşi rup hăinuţele pe topoganele ruginite

Din cele 17 locuri de joacă existente în Alexandria, doar patru au avut parte în ultimii ani de modernizare. Restul spaţiilor, neschimbate de zeci de ani, au ajuns adevărate capcane din cauza deteriorării.

Cele mai frecventate locuri de joacă, cele din parcurile centrale, sunt şi cele mai părăginite. Zilnic , pe topoganele ruginite şi pe leagănele rupte se înghesuie zeci de copiii, sub privirile îngrijorate ale părinţilor care îşi dau seama de pericolul la care sunt expuşi copiii. “ Eu nu mă îndepărtez niciodată de spaţiul astă, când se dă copilul în leagăn sau pe topogan. Un leagăn e rupt de tot, iar celelelate abia se mai ţin. Se umple de rugină dacă se urcă pe topogan. Chiar nu există nicio şansă se schimbe leagănele şi balşansoarele astea, vechi de când eram eu copil?!”, ne-a spus Mioara Buliga, o mămică de 27 de ani.

Primăria vrea să repare leagănele şi topoganele în rate!

Problema locurilor de joacă din oraş, care după ce să sunt puţine, sunt din ce în ce mai deteriorate, nu este străină autorităţilor. Iniţiativă de schimbare a acestora există, dar deocamdată nu s-au găsit bani. Edilii şi-au propus să modernizeze toate locurile de joacă cu plata în rate, ceea ce presupune găsirea unei firme care să facă investiţia pe propria cheltuială, iar edilii să  ramburseze suma, pe parcursul a patru ani. Proiectul de hotărâre aprobat în Consiliul local prevede modernizarea tuturor celor 17 locuri de joacă, plus crearea altora noi, în aşa fel, încât la finalul proiectului, Alexandria să aibă 28 de locuri de joacă. “ Suntem în faza de licitaţie. Dacă nu va fi contestată licitaţie, cel mai probabil luna viitoare vom începe lucrările. Copiii vor avea în final 28 de locuri de joacă, la standarde moderne”, a spus primarul Victor Drăguşin.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite