Echiparea maşinilor pentru iarnă, sărăceşte bugetul alexăndrenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echiparea maşini de iarnă ajunge şi la 1200 de lei
Echiparea maşini de iarnă ajunge şi la 1200 de lei

Magazinele de piese auto din Alexandria s-au aprovizionat deja cu echipamente necesare pregătirii maşinilor pentru iarnă.Costul echipării autoturismului pentru sezonul rece diferă de la magazin la magazin, dar  şi în funcţie de marca maşinii.

Chiar dacă nu a venit prima zăpadă şi nici nu s-a produs primul polei, şoferii alexăndreni mai prudenţi, au plecat deja în căutarea anvelopelor de iarnă, a lanţurilor şi antigelului. Oferta e mare, magazinele întrecând-se în cât mai multe modele de echipamente de sezon, iar preţurile diferă de la un magazin la altul. Tudor Fedeleş, un alexăndrean de 26 de ani, proprietar al unui atoturism marca Logan  a dat deja o raită prin magazine, în căutarea celor mai bune oferte. „ M-am uitat prin mai multe magazine şi am văzut că preţul diferă. Îmi trebuie patru anvelope de iarnă şi probabil că voi da în jur de 600 de lei. Deocamdată, doar mă uit. Voi cumpăra săptămâna viitoare, la salariu, că e o investiţie destul de mare” spune alexăndreanul
La Emda Impex de pe strada 1 Decembrie, cele mai ieftine anvelope sunt 150 de lei bucata, iar cele mai scumpe ajung şi la 300 de lei. „ Antigelul depinde de tipul maşini, poate să fie de la 7 lei, la 66 de lei . Avem şi lanţuri, cu preţuri de la 40 la 100 de lei, în funcţie de maşină. Deocamdată oamenii inspectează piaţa. Se cere antigel, că a venit vremea rece. Încep să ceară şi cauciucuri. După prima zăpadă, cererea va fi mult mai mare” ne-a spus Cristi Stejărean, vânzătorul de la Emda Impex.
Magazinele de profil mai mari îşi permit să atragă alexăndrenii cu oferte. Este cazul Bosh Car Service de pe Şoseaua Turnu Măgurele . „Cele mai ieftine anvelope le avem la 213 lei. Pentru cine vrea să le schimbe pe toate patru, avem ofertă la 854 lei cu tot cu montat şi echilibrat roţi. Avem antigel la 34 de lei, 1,5 litri. Cine cumpără de la noi ştergătoare, primeşte trei litri de lichid de parbriz de iarnă. Ofertele îi atrag pe cei care oricum trebuie să îşi schimbe cauciucurile.” ne-a spus Marius Stuparu, reprezentantul Bosh Service.

Echiparea maşinii, între 600 şi 1200 de lei

Echiparea totală a maşinii pentru iarnă, adică anvelope, antigel şi lanţuri noi costă, în cea mai ieftină variantă , 600-700 de lei. Varianta cea mai scumpă, poate ajunge şi la 1200 de lei.
Alexăndrenii fără prea mare dare de mână au şi varianta anvelopelor second-hand. Cauciucuri la mâna a doua se găsesc la majoritatea vulcanizărilor din oraş-Preţul anvelopelor second-hand variază, la Alexandria, în funcţie de uzură între 80 de lei şi 200 de lei , în funcţie de maşină. „ La noi un cauciuc de Logan costă 80 de lei. 80 de lei costă şi montatul şi echilibratul roţilor.” ne-a spus Tudorel Dobre de la vulcanizarea SC Ada şi Diletta.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite