Dialogul surzilor între sindicalişti si parlamentarii PD-L de Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
100 de protestatari au pichetat sediul PDL
100 de protestatari au pichetat sediul PDL

Discuţia purtată de sindicaliştii de la BNS Teleorman cu cei trei parlamentari PD-L de Teleorman, joi după amiaza,nu a a dus la nici un rezultat. Sindicaliştii şi-au expus lista de revendicări legată de salarii şi pensii , iar senatorul Alexandru Mocanu, şi deputaţii Adrian Bădulescu şi Adrian Florescu au promis că vor duce mai departe nemulţumirile lor.

Răspunsul nu i-a mulţumit pe sindicaliştii de la BNS care s-au întors azi dimineaţă, alături de colegii de la CSDR, CNSRL Frăţia, pensionari şi profesori să picheteze sediul PD-L.
Înarmaţi cu fluiere şi pancarde,  cei aproximativ 100 de protestatari şi-au strigat încă o dată nemulţumirile legate de lipsa dialogului social, disponibilizările din diferite sectoare de activitate, reducerile salariale, intenţia de modificare a Codului Muncii, Legea Salarizării Unice şi Legea Educaţiei. „ Pentru noi, în acest moment, prioritară este problema salarizării. Profesorii vor „ beneficia” în 2011 tot de salarii reduse cu 25%. Potrivit proiectului de buget , învăţământul va avea în 2011 un buget redus cu 2 miliarde de lei. În condiţiile astea la ce să ne aşteptăm?” a spus Tudor Spiridon, preşedintele SIP Teleorman. Pensionarii au fost din nou cei mai numeroşi la pichetarea de astăzi. „ Nu mai avem cu ce trăi. Avem reţete neridicate de la farmacie, pentru că nu avem bani” a spus Maria Ghicică, reprezentanta SindicatuluiPensionarilor Teleorman, care a venit la pichetare să arate taloanele de pensii, mai mici de 500 de lei.
La pichetarea de azi dimineaţă a venit şi Niculina Buzică, primarul comunei Ştorobăneasa . „ Am venit să protestez, e dreptul meu. Am două proiecte în derulare legate de alimentarea cu apă şi o bază sportivă, care sunt blocate că nu mai avem bani. Nu am dat salariile asistenţilor personali de 7 luni. Pe nimeni nu interesează.”
O delegaţie a protestatarilor a fost invitată iar la discuţii de doi dintre parlamentarii PD-L de Teleorman, Adrian Bădulescu şi Adrian Florescu. Întrebat retoric de pensionari „ Ce v-a determinat să nu mai ţineţi cu noi?”, deputatul Adrian Bădulescu a răspuns:” Nu avem nimic cu dumneavoastră.Nu s-a întâmplat nimic cu pensiile Arătaţi-mi o pensie care s-a redus!”.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite