Dezbatere publică cu circuit închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La dezbaterea publică organizată de primărie pe tema Constituţiei locale au venit doar câţiva administratori de blocuri şi reprezentanţi ai unor instituţii.Singurul  subiect care a stârnit interes au fost animalele de companie.

Doar 50 de alexăndreni, majoritatea pensionari de la asociaţiile de proprietari din oraş, s-au adunat la dezbaterea publică organizată de primărie, pe tema Regulamentului de convieţuire socială, care se vrea a fi o Constituţie locală cu reguli şi obligaţii pentru cetăţeni. Pentru că cei mai mulţi nu studiaseră documentul stufos de 50 de pagini, primul contact cu prevederile acestuia a fost prezentarea făcută de Rodica Baicu, directorul Direcţiei Administraţiei Publice din cadrul Primăriei Alexandria. “ Elaborând acest document , nu am făcut decât să reînviem Ekstrucţia. Ekstrucţia avea doar 42 de articole, noul regulament are  192 de articole şi 9 capitole”, le-a spus reprezentanta primăriei, participanţilor la dezbatere. În cele câteva săptămâni de când Constituţia locală a fost făcută publică, doar câţiva alexăndreni au făcut sugestii pe marginea documentului, sugestii catalogate de reprezentanţii primăriei drept “ doleanţe” care nu pot face parte din regulemant.

Animalele de companie, mare problemă a comunităţii?!

Din prezentarea succintă, pe capitole, făcută la dezbatarerea publică, singurul punct care a stârnit interesul majorităţii participanţilor a fost cel referitor la animalele de companie .  Deranjaţi de animalele de companie, majoritatea participanţilor au salutat prevederea din regulament potrivit căreia pentru a creşte în apartament, un câine, o pisică sau alt animal de companie, alexăndrenii vor avea nevoie de acceptul vecinilor. Participanţii la dezbatare s-au arătat  deranjaţi şi de gălăgia şi mizeria făcută de orătăniile din curţile alexăndrenilor şi au propus introducerea unei taxe progresive pentru animele din curţi.Unul dintre alexăndrenii prezenţi la dezbatere a găsit şi o soluţie pentru „ pedepsirea” celor care nu respectă Constituţia locală. „ Indivizii care nu respectă regulamentul ar trebui  excluşi din comunitate. Cum să  se poate găsi o soluţie pentru excluderea lor din oraş ?”, a întrebat acesta, spre rumoarea participanţilor la întâlnire.
Întâlnirea s-a încheiat fără nici un amendament concret pe marginea Constituţiei locale. Primăria nu a anunţat o altă dezbatare, ci doar că , într-o lună, documentul va  ajunge pe masa Consiliul local.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite