Descurcaţi-vă cum puteţi!Primăria vă lasă în frig!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Sistemul centralizat de încălzire din Alexandria a intrat în moarte clinică şi este oficial că, iarna viitoare, mii de alexăndreni vor sta în frig. Anunţul a ajuns la „ victimele” sistemului de încăzire prin intermediul unor afişe lipite la scările de bloc din oraş.

Societatea Terma Serv, cu avizul primarului Victor Drăguşin, a luat decizia de a-i informa pe alexăndreni că nu mai au perspective de încălzire iarna viitoare. Anunţul postat la scările de bloc din oraş, le aminteşte locatarilor că primăria le-a oferit posibilitatea de montare de centrale de scară, singura soluţie  pentru funcţionarea eficientă în continuare a sistemului.  „S-a aşteptat acordul dumneavoastră, până la data de 15 mai 2011, apoi s-a prelungit cu încă 10 zile. Deoarece până la termenul limită de 25 mai 2011 , nu aţi avut opţiune pentru acest proiect, pentru iarna anului 2011-2012, vă rugăm să vă găsiţi surse proprii de încălzire a locuinţei” se arată în anunţurile lipite prin oraş, care poartă semnătura primarului.  Căldură vor avea doar 49 de scări de bloc din cele 740 existente în Alexandria. Cum doar aceştia au optat pentru proiectul propus de autorităţi, doar aici se vor monta centrale. Procedura de achiziţionare a centralelor de scară a fost deja demarată de primărie şi tot procesul, de la achiziţionare, până la montare şi funcţionare va dura şapte luni.

Val de debranşări

Mulţi alexăndreni au anticipat moartea sistemului de încăzire şi au demarat procedurile de debranşare. În doar două luni, Terma Serv a primit peste 300 de cereri de debranşare şi se aşteaptă ca numărul debranşărilor din acest an să ajungă la 2000. „ La finalul sezonului de debranşare vor mai rămâne în sistem după estimările noastre aproximativ 4000” a spus Traian Constantinescu,directorul Terma Serv.

4000 de apartamente condamnate la frig

Cele 4000 de apartamente care vor mai rămâne în sistem sunt ale alexăndrenilor care nu îşi permit plata la zi a datoriilor către Terma, ca să se poată debranşa.  Cum nu îşi permit nici plata datoriilor, nici debranşarea, nici nu poate fi vorba de achiziţionarea unor centrale termice proprii. „ Am 700 de lei la întreţinere de iarna trecută, nu pot să mă debranşez. Mi-ar trebui 10.000 de lei să îmi pun centrală, că nu am nici gaze. La iarnă o să mă încălzesc cu o sursă electrică”, ne-a spus Toma Marinescu, un alexăndrean din cartierul Peco.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite