Dascălii din Teleorman au câştigat majorarea salarială de 33%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2000 de profesori teleormăneni au câştigat în instanţă majorarea salarială de 33%.Sindicatul Învăţământului Preuniveristar Teleorman va trimite şcolilor notificări pentru punerea în aplicare a hotărârilor definitive şi irevocabile.

Dascălii teleormăneni şi-au câştigat drepturile salariale la Curtea de Apel Bucureşti şi au început formalităţile pentru aplicarea hotărârilor judecătoreşti. „ Avem 140 de hotărâri judecătoreşti ieşite de la Curtea de Apel, beneficiari fiind 2000 de dascăli din tot judeţul, afiliaţi la sindicatul nostru sau la alte sindicate. Procesele au fost intentate pe untităţi de învăţământ”, ne-a spus Tudor Spiridon, preşedintele SIP Teleorman.
Sinidcatul Învăţământului Preuniversitar Teleorman se pregăteşte acum să trimită notificări şcolilor pentru punerea în aplicare a hotărârilor. „ Ne-am câştigat majorarea salarială de 33% retroactiv , cu data de 1 octombrie 2008. Acum , şcolile, odată notificate, ar trebui să solicite suplimentarea bugetelor către primării. Aceasta este procedura pentru punerea în aplicare a hotărârilor definitive şi irevocabile”, ne-a mai spus preşedintele SIP Teleorman.
Dascălii teleormăneni nu vor banii eşalonat, începând cu 2012, aşa cum le-a propus iniţial Guvernul. „ Cum să fim de acord cu aşa ceva. Când avem în mână nişte hotărâri cu titlu executoriu, care ar trebui aplicate imediat, cum să acceptăm aşa ceva?!” , spune  Tudor Spiridon.  Potrivit liderului SIP Teleorman, dată fiind actuala conjunctură în care dascălilor nu li se recunosc drepturile, nu ar mai trebui emise pretenţii în ceea ce priveşte calitatea actului educaţional. „ Crede cineva că în aceste condiţii mai pot fi emise pretenţii în ceea ce priveşte calitatea actului educaţional?  Nerecunoaşterea drepturilor salariale grevează într-un mod uriaş asupra profesorilor”, susţine preşedintele SIP Teleorman.

Referendum „ formal” pentru proteste

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Teleorman va demara luna aceasta un referendum  pentru a-i chestiona pe dascăli cu privire la forma de protest la care vor apela  , dacă nu îşi vor primi salariile majorate. Conducerea sindicatului recunoaşte că profesorii  se tem de grevă, pentru că se tem să nu-şi piardă locurile de muncă. „ Le e teamă să nu fie daţi afară, le e teamă de repercusiuni. Stau pe posturi cu prăpăditul asta de salariu şi rabdă. E plin sistemul de directori puşi pe criterii politice , care raportează” a mai spus preşedintele Tudor Spiridon, SIP Teleorman. Şi profesorii recunosc că se tem de consecinţele unui protest. „ Dacă facem grevă, ne iau din salariu. Sunt cu ochii pe noi oricum directorii şi ne pot face probleme. Raportează la inspectorat şi uite aşa te poţi trezi fără gradaţie sau cu cine ştie ce problemă. Ne e şi teamă să mai protestăm”, ne-a spus un profesor din Alexandria

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite