Curdesac a cerut alt nume de la Evidenţa Populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de alexăndreni solicită, anual, schimbarea numelui din diverse motive. În cele mai multe cazuri este vorba despre oameni cu nume indecente sau ridicole care vor să scape de ironiile celor din jur.

Curdesac, Catâr, Haimana sau Bizdadea sunt doar câteva dintre numele de care alexăndrenii au vrut să scape în ultima perioadă. Motivele pentru care teleromănenii au vrut să renunţe la aceste nume sunt lesne de înţeles, dacă te gândeşti ce ridiculizări au fost  nevoiţi să suporte pe parcursul vieţii.

Vor, la schimb, nume banale

Curdesac sau Cur de Sac este un nume întâlnit mai ales în Turnu Măgurele şi în comunele din zonă. Haimana sau Bizdadea sunt întâlnite în zona Alexandriei. Majoritatea celor care au ales să-şi schimbe numele au preferat clasicele Popescu, Ionescu şi Dumitrescu.
Alexandru Cătrună, şeful Serviciului de Evidenţă a Persoanelor Alexandria ne-a spus că mai există şi alte motive pentru care alexăndrenii au solicitat schimbarea numelor sau prenumelor. „Nu toate cazurile ajunse la noi au avut ca motiv nume indecente sau ridicole. Alţi cetăţeni au avut probleme cu înregistrarea actelor şi au fost nevoiţi să-şi modifice numele. Anul trecut, în total, cred că am avut 10-20 de cazuri”, a explicat Alexandru Cătrună pentru „Adevărul de Seară”.
Procedura de schimbare a numelui este greoaie şi poate dura până la trei luni. „Persoana care vrea să-şi schimbe numele trebuie să se adreseze primăriei, mai exact,  la Starea Civilă cu o cerere să specifice motivele pentru care solicită schimbarea numelui. Cererea se publică în Monitorul Oficial, iar solicitantul trebuie să-şi scoată cazierul fiscal şi judiciar. Schimbarea de nume se face numai cu aprobarea Consiliului Judeţean”, a explicat Cătrună.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite