Cosmina Bogdăneanu, tânăra pasionată de dans oriental

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmina Bogdăneanu
Cosmina Bogdăneanu

Tânăra a descoperit dansul la vârsta de 3 ani , a făcut gimnastică ritmică, dans modern, ţigănesc  şi de societate, iar acum este pasionată de dans oriental.

Cosmina îşi aminteşte că a făcut primii paşi de dans la vârsta de 3 ani, atunci când mama sa a dus-o la cercul de dans de la Palatul Copiilor din Alexandria. „ Nu îmi aminesc eu foarte multe de la vârsta aceea pentru că eram micuţă, dar ştiu că mama m-a îndrumat pe acest drum. La Palatul Copiilor am cunoscut-o pe doamna profesoară de dans , Enache Elena. Cu ea am început gimnastica ritmică şi am continuat apoi cu dans modern” povesteşte tânăra de 17 ani care acum este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „ Alexandru Dimitrie Ghica” din Alexandria.
La 10 ani, Cosmina, sub îndrumarea profesoarei de dans,  a descoperit dansul ţigănesc. „ Cred că eram în clasa a V-a, la Şcoala generală nr. 5 , şi la Palatul Copiilor s-a format o trupă de fete care dansau dans ţigănesc. A avut mare succes. Am mers câţiva ani la rând la compeţiţii de dans şi am câştigat premii importante. Am multe diplome de la aceste concursuri Îmi amintesc că am câştigat primul premiul I la un concurs de dans de la Năvodari, cu fetele de la Palatul Copiilor, în clasa a VI-a. Apoi am câştigat un festival internaţional de dans, la Ploieşti, tot cu echipa de fete”, mai spune tânăra.

A fost chemată să danseze la nunţi

La 14 ani, Cosmina a descoperit dansul oriental şi a realizat că acesta i se potriveşte cel mai bine: „ Eram în clasa a VIII-a, când am descoperit acest dans. M-am uitat la filme, pe net, la videoclipuri, au început să fac şi eu mişcările pe care le vedeam. Am rugat-o pe doamna profesoară de dans să mă ajute şi m-a ajutat”. După ce a deprins primele mişcări, tânara şi-a făcut singură şi primul costum oriental, cu care a început să apară în spectacole pe plan local. A dansat la serbările oraşului, la toate balurile bobocilor, la serbările şcolar şi chiar la nunţi. Tânăra povesteşte că de la surpriză făcută unor prieteni de familie , la nunta acestora, a ajuns să fie chemată şi la alte nunţi: „ Totul a pornit de la o supriză pe care am vrut să le-o fac unor prieteni de familie, la nunta lor. Am vrut să le fac un dans oriental frumos. Invitaţii m-au văzut, au apreciat şi m-am trezit că am fost chemată la nunţi. Am fost la câteva, binenţeles, cu părinţii mei. Pentru o jumătate de oră de dans am luat 200 de lei” mărturiseşte tânăra.

Vrea la Facultatea de Coregrafie

Cosmina îşi alege singură melodiile pe care dansează şi îşi face singură coregrafiile. Dansează cel puţin două ore pe zi şi spune că repetă mişcări noi în faţa oglinzii. După liceu vreau să urmeze cursurile Facultăţii de Coregrafie, din cadrul Universităţii de Arte Bucureşti şi că continue astfel pasiunea sa pentru dansul oriental. Tânăra se pregăteşte acum să se înscrie la preselecţia pentru concursul „ Românii au talent”

Întrebări şi răspunsuri

Ce spun părinţii tăi despre pasiunea ta?

Mă sprijină. Mami mă ajută să îmi croiesc costumele şi îmi dă sfaturi. De la ea cer păreri când fac mişcări noi, pe ea o întreb dacă e bine.

Ai un model care te inspiră?

Nu aş putea spune că e un model, dar îmi place dansatoarea Jasmine. Mi se pare că este foarte priceputăm, de fapt singura dansatoare orientală profesionistă de la noi.

Ce-i place?
Îmi place foarte mult să socializez. Am mulţi prieteni. Îmi place să mă plimb, să mă distrez şi să dansez.
Ce nu-i place?
Nu îmi place că nu avem mai multe posibilităţi în oraş pentru a face ce ne place. Aş vrea mai multe concursuri de dans, festivaluri, sunt mulţi tineri talentaţi care ar vrea să arate ce pot.

PROFIL
Născut:5.11.1993 Alexandria
Studii: Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „ Al. Ghica” Alexandria
Familie: Singură la părinţi.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite