Concurenţă acerbă la titularizare: 30 de profesori se bat pe o catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 730 de cadre didactice din Teleorman s-au înscris la concursul de titularizare din 13 iulie şi se luptă pe cele 26 de  catedre titularizabile vacante.

Numărul posturilor vacante  a scăzut în 2011 aproape la jumătate faţă de anul trecut, ca urmare a desfiinţări a peste 100 de şcoli. Cele 26 de catedre râvnite de sute de dascăli provin, în majorite, de la ţară. Doar 6 posturi au fost scoase în oraşe şi numai unul singur este disponibil în Alexandria. Concurenţă este acerbă pe toate disciplinele . „Avem un o singură catedră de limba română disponibilă în acest an, la şcoala din comuna Sârbeni, situată în nordul judeţului. Pentru acest post s-au înscris 64 de candidaţi. La educaţie fizică avem doar două posturi vacante la ţară, pentru care s-au înscris 56 de profesori”, ne-a spus Ion Ducan, inspector resurse umane din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Profesorii de limbi străine, nicio şansă de titularizare

La testarea din 13 iulie se vor prezenta şi profesori de istorie, limba engleză sau matematică, deşi pentru aceste discipline nu există nicio catedră titularizabilă. În urma examenului,chiar dacă vor lua nota 10.00, se vor alege numai cu un post de suplinitor. „ La limba engleză s-au înscris 40 de candidaţi. Nu avem nici un post titularizabil. La limba franceză nu este nicio catedră, s-au înscris 25. Chiar dacă vor lua nota maximă, nu se vor titulariza” a mai spus reprezentatul IŞJ Teleorman. Potrivit legii un candidat trebuie să obţină la concurs minim nota 7.00 pentru a intra în cursa de titularizare. Puţinele posturi vor fi repartizate dascălilor cu cele mai mari medii. Restul, se vor bate în continuare pe cele 188 de catedre complete de suplinitori vacante în şcoli.

Vor posturile pentru stabilitate

Un debutant care intră anul acesta în învăţământ va pleca acasă cu o leafă de 700 de lei, fie că e titular sau suplinitor. Profesorii recunosc să se bat pe posturi nu neapărat pentru salarii, ci pentru stabilitate. „ Este adevărat că e salariul mic la început. Iei 2000 de lei, cu 25 de ani vechime.Pentru mine contează faptul că am stabilitate şi nu mă dă nimeni afară”,ne-a mărturisit Liliana Toma, una dintre candidatele la titularizare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite