Colinde cu programare la Primăria Alexandria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii de la grădiniţele din oraş au colindat Primăria Alexandria
Copiii de la grădiniţele din oraş au colindat Primăria Alexandria

Copiii de la grădiniţele şi şcolile din oraş au venit cu colindul la Primăria Alexandria.  Instituţia şi-a deschis  în acest an porţile colindătorilor, dar nu oricum. Cu programare şi cu număr limită de colindători pentru

Edilii au anunţat încă de la începutul acestei săptămâni, printr-un mesaj postat pe site-ul instituţiei, că zilele în care primăria poate fi colindată sunt 16 şi 17 decembrie, iar numărul maxim de elevi  cu care se poate prezenta o unitate de învăţământ este 25. Grădiniţele şi şcolile s-au conformat şi începând de azi-dimineaţă, de la ora 9.30, au venit cu grupurile de colindători, în condiţiile impuse de edili.   “ Ar fi fost frumos  dacă puteam veni cu mai mulţi copii. A fost greu să alegem 25 de copii, dintr-o unitate cu 200 de copii, fără să îi supărăm pe părinţi. Şi mai bine era dacă le dădea la toţi  copii din şcoli pachete. Dar, asta e, aşa s-a hotărât, noi am venit cum ni s-a spus”, ne-a spus o educatoare venită la colindat. Primii care şi-au făcut apariţia pe scena din sala mare a Primăriei Alexandria au fost prichindeii de grădiniţă.  Cel mai mic colindător a fost o fetiţă de un numai un an. Alexandra Nicola,care a venit  alături de fraţii de la grădiniţă să-I colinde pe edili. Micuţii au fost întâmpinaţi de Moş Crăciun care le-a pregătit, cu sprijinul primăriei,  pachete cu dulciuri, sucuri şi fructe. “ Am pregătit 1000 de pachete anul acesta. Nu numai pentru copiii care vin de la şcoli la colindat, ci şi pentru sportivii cu performanţe care vor fi premiaţi de primărie”, a spus Cristina Teodorescu, responsabil relaţii cu publicul din cadrul Primăriei Alexandria.Valoarea unui pachet a fost de aproximativ 15 lei. După cum a spus primarul Victor Drăguşin, municipalitatea nu a găsit în bugetul de criză al Alexandriei din acest an, decât  20.000 de lei pentru cadourile de sărbători destinate colindătorilor.


Drept răsplată pentru pachetele de la moş, micuţii colindători au cântat colinde şi au spus poezii, în limita celor 15 minute alocate fiecărei unităţi de învăţământ, conform programării făcute de primărie. Pe repede înainte, copiii s-au schimbat în costumele populare şi au cântat maxim două colinde pe fiecare grup.


Colinde au răsunat în sala mare a primăriei, tot în ritm alert,  şi după amiază. După ce dimineaţă au evoluat preşcolarii, după amiază a venit rândul elevilor de la şcolile generale. Mâine, primăria îi aşteaptă cu colinde atât pe elevii de la şcolile generale, cât şi pe liceeni din oraş .

Diseară, municipalitate ne oferă colinde!

Primăria Alexandria oferă şi ea colinde diseară, pe scena Casei de Cultură. Instituţia organizează în colaborare cu Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18.00 un spectacol de colinde . Acesta va fi susţinut de Liceul teoretic “ Al. I Cuza”, corul “Armonia” al Catedralei “ Sf. Alexandru” şi Ansamblul “ Câmpia Română” al Casei de Cultură.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite