Clubul de karate de la Alexandria care creşte campioni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul de karate Miyamoto Musashi Dojo din Alexandria a urcat steagul României pe podium la Campionatul European de Karate de la Belgrad din 2011. Cei 40 de copiii ai clubului au ajuns la performanţe deosebite muncind din greu şi mergând în deplasări pe cheltuiala părinţilor.

Clubul de karate Miyamoto Musashi Dojo s-a înfiinţat la Alexandria în urmă cu aproximativ trei ani din iniţiativa soţilor Guşter. Antrenorul Gabriel Guşter, posesor de centură neagră doi dani a dorit să insufle şi altora dragostea pentru acest sport şi alături de soţia sa a pus bazele clubului de la Alexandria. Poate că nici antrenorul nu s-a aşteptat ca iniţiativa sa să aibă atât de mare succes şi ca micuţii lui învăţăcei să ajungă atât de departe. Secretul, spun iniţiatorii clubului, constă în muncă, seriozitate şi disciplină. Părinţii care au aflat de cursurile de karate tradiţional desăşurate în sala de sport a Şcolii “Ştefan cel Mare” şi-au adus copiii aici cu gândul că acest sport îi va ajuta să fie mai disciplinaţi şi nici ei nu au bănuit că micuţii vor ajunge la performanţe deosebite.

Performanţe după doar doi ani de pregătire

Clubul a format o echipă de 40 de copii, cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, pe care antrenorul Gabriel Guşter i-a antrenat de două ori pe săptămână. După aproximativ un an, micuţii au intrat în contact cu atmosfera competiţiilor şi au obţinut primele rezultate. Maria Popescu a ajuns dublă campioană mondială la karate tradiţional după doar doi ani de la începerea cursurilor de karate. Fetita care are acum 9 ani a început să facă karate pe când era în grupa pregătitoare la grădiniţă, iar în 2010 a câştigat locul I la Campionatul Naţional de Kata Individual de la Cluj. Tot în 2010 a luat locul I la Campionatul naţional de Fudokan de la Bucureşti, ajungând astfel singura dublă campioană naţională a clubului. Denis Coman are 7 ani şi a ajuns vicecampion naţional la karate tradiţional în 2010, după doar doi ani de antrenament. Părinţii recunosc că sportul le-a schimbat copiii în bine. „De când face acest sport este mult mai disciplinat şi mai serios. A învăţat ce înseamnă spiritul de ocmpetiţie. Nu îi place să piardă şi munceşte foarte mult la antrenamente”, ne-a spus tatăl lui Denis Coman.

Deplasări pe banii părinţilor

Clubul de la Alexandria nu are o susţinere financiară din partea unui sponsor sau a vreunei autorităţi, şi în aceste condiţii deplasările şi cheltuielile pentru competiţii sunt suportate din banii părinţilor. “Toate deplasările le facem cu maşinile personale şi pe cheltuiala noastră şi a părinţilor. Anul trecut ne-am calificat la europenele de karate tradiţional care s-au desfăşurat în Cipru. Pentru că a fost prea departe şi nu am avut bani, copiii nu au mai mers”, a mai spus Veronica Guşter, managerul clubului. Anul acesta karatiştii de la Alexandria au mers la Campionatul European de Karate de la Belgrad. „Iniţial ne calificasem cu şase copii, dar din cauza cheltuielilor prea mari, doi au renunţat şi ne-am înscris în competiţie cu patru copiii care au luptat cu concurenţi din 22 de ţări”, spune Gabriel Guşter , antrenorul clubului. S-au întors acasă cu medialia de aur şi de argint. Claudiu Guşter de 11 ani, fiul antrenorului, a devenit campion european la kata individual, iar colegul lui Alexandu Ivan, s-a întors acasă cu titlul de vicecampion. Karatiştii de la Alexandria se pregătesc acum pentru Campionatul Mondial de Karate Tradiţional care va avea loc în noiembrie în Turcia.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite