Claudiu Guşter, campion la 11 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudiu face karate de la 4 ani şi este component al lotului naţional.  Anul acesta va susţine examen pentru centura maro şi dacă o va obţine va fi singurul copil de 11 ani din Alexandria, cu această performanţă.

Claudiu a descoperit artele marţiale la 4 ani şi a început să practice acest sport şi să facă performanţă la o vârstă la care colegii lui de grădiniţă  încă se mai jucau cu maşinuţele. Pasiunea pentru acest sport  I se trage din familie, tatăl lui fiind antrenor de karate şi posesor de centură neagră doi   dani . “ Lui Claudiu i-a plăcut acest sport de la bun început. Dacă nu i-ar fi plăcut, nu l-am fi obligat. Este o fire energică şi aşa era şi la 4 ani când a început”, povesteşte mama biatului.  După doi ani  a intrat deja în competiţii, ca reprezentant al clubului Miyamoto Musashi Dojo participând la concursurile amicale desfăşurate la nivel de judeţ. Prima competiţie importantă a venit în 2009, când  a participat la Campionatul Naţional de Fudokan de la Oradea, unde a obţinut locul I cu echipa. Aşa a ajuns campion naţional, medaliat cu aur, la numai 9 ani.  Claudiu spune că , atunci, la prima competiţie importantă a avut ceva emoţii. “ Am avut emoţii, dar m-am concentrat pentru că îmi doream să câştig. De atunci, m-am obişnuit cu atmosfera de concurs şi încerc să nu mai am emoţi” spune băieţelul.
În 2010 a participat din nou la Campionatul naţional de karate tradiţional de la Cluj şi a obţinut locul IV , individual şi cu echipa. Şi-a luat revanşa anul acesta, la acelaşi campionat, desfăşurat la Cluj, de unde s-a întors cu medialia de aur.

Vrea centura maro

Component al lotului naţional de karate, Claudiu se pregăteşte acum pentru Campionatul  European de Karate de la Belgrad, care se va desfăşura  luna aceasta. În paralel cu pregătirea pentru europene, Claudiu se antrenează intens pentru examenul de centură maro. “ La vară va merge în tabăra de karate de la Olimp şi va susţine examen pentru centura maro, cu sensei Dan Stuparu şapte dani, preşedintele federaţiei de karate. Dacă ar obţine centura maro, ar deveni singurul copil de la club care are la 11 ani această performanţă”, spune mama  sportivului  Claudiu se antrenează acum zilnic pentru cele două obiective .

Face şi dansuri

Elev al Şcolii “ Ştefan cel Mare” din Alexandria, în clasa a IV-a , Claudiu are rezultate bune la învăţătură. Deşi pare greu de crezut la câte ore de antrenament are pe săptămână, băieţelul are timp şi pentru activităţi  extraşcolare. Claudiu face şi dansuri la Palatul Copiilor. “ Este membru al Ansamblului de dansuri “ Orzuleţul” condusă de prof. Elena Enache şi Mariana Burtan. Face parte şi din formaţia de tango a şcolii. A făcut şi pian, în clasa I, dar din cauza programului încărcat am renunţat la pian”, spune mama lui.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Care este materia ta preferată?

“Materia mea preferată este matematica.Am participat la multe concursuri de matematică la nivel de şcoală şi judeţ.”

Ai un idol în spotul pe care îl practice?

“ Da, îmi place foarte mult Luca Valdesi, un italian care este campion multiplu mondial la karate.Nu am avut ocazia să îl văd în realitate, doar pe internet”.

Ce-i place?

“ Îmi place  să câştig şi să fiu cel mai bun în competiţiile în care merg. Îmi place să mă joc la calculator”

Ce nu-i place?

“ Nu îmi place să stau degeaba, să pierd timpul. Şi nu îmi place să pierd, în general”

PROFIL

Născut: 31.07.2000
Studii: Elev în clasa a IV-a la Şcoala “ Ştefan cel Mare” din Alexandria
Familie: singur la părinţi.



Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite