Chiriaşii blocurilor ANL nu se înghesuie să le cumpere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-o hotărâre de Guvern, blocurile ANL au fost scoase la vânzare. În municipiul Alexandria, localtarii acestora nu s-au arătat interesaţi de achiziţionarea acestora, doar 16 din cei 216 depunând până la această dată cereri.

Apartamentele din blocurile ANL, S1, S2, S3, S4, situate în strada Dunării şi cele din D+E, situate pe strada Ion Creangă, în care locuiesc în prezent alexăndreni, care plătesc o chirie modică, au fost oferite spre vânzare. În prezent, cei care locuiesc în garsonierele şi apartamentele respective achită primăriei o sumă, în funcţie de vârstă, dar şi de mărimea locuinţei.
„Pentru o garsonieră, chiriaşul până în 35 de ani, plăteşte pe lună în jur de 90 de lei, iar cei care au împlinit deja vârsta de 35 de ani şi peste, plătesc dublu (180 lei). La un apartament de două camere, chiria a fost stabilită la valoarea de 135 lei, pentru chiriaşii până în 35 de ani şi dublu pentru ceilalţi (270 lei)”, a spus şefa Serviciului Administrare Bunuri din cadrul Primăriei Alexandria, Rodica Baicu.

Doar 16 cereri

Deocamdată, doar 16 din 216 tineri şi-au manifestat intenţia de a fi proprietarii casei unde locuiesc. „În ordinul ministrului dezvoltării regionale şi turismului, numărul 1298/16 aprilie 2010, se specifică foarte clar valoarea de înlocuire pe metru pătrat pentru anul în curs, în vederea vânzării locuinţelor pentru tineri. Aceasta a fost stabilit la suma de 407 euro pe metru pătrat, preţul cuprinzând şi taxa pe valoarea adăugată”, a mai adăugat Rodica Baicu.
În nici un document oficial nu se prevede un termen limită de depunere a cererilor pentru achiziţionarea apartamentelor de tip ANL. „Nu aveam foarte multe solicitări, din cauza faptului că cei mai mulţi dintre chiriaşi nu au bani pentru cumpărarea acestora, ei fiind nevoiţi să contracteze credite, iar pe criza asta, nu ştiu câţi îşi mai permit. Noi, însă, îi aşteptăm”, a fost concluzia şefei de serviciu, Rodica Baicu.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite