EXCLUSIV: Cere 50.000 de euro fiindcă şi-a rupt piciorul în canal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O pensionară din Alexandria a căzut într-o gură de canal fără capac, iar în urma accidentului a rămas cu un picior mai scurt.Femeia se luptă de trei ani în instanţă cu operatorul de apă pe care îl consideră vinovat de accident şi îi cere despăgubiri de 50.000 de euro.

Pentru Mioara Arghirescu, o pensionară de 69 de ani din Alexandria,  ziua de 12 noiembrie 2008 a fost una nefastă. Femeia a căzut într-o gură de canal descoperită de la interesecţia străzilor Negru Vodă cu Av. Alexandru Colfescu. “Eu mergeam cu bicicleta şi când am pus piciorul jos, m-am trezit în canal. Mi-am rupt piciorul şi am stat patru luni în gips. În urma accidentului am rămas cu un picior mai scurt”, povesteşte  pensionara. Familia Arghirescu a depus o plângere împotriva operatorului de apă care avea în grijă gurile de canal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria în ianuarie 2009. “Am adus mărturii de la oameni din zonă care au văzut accidentul şi care au confirmat faptul că gura era descoperită de şase luni. Societatea a spus că se furase capacul cu o seară înainte, lucru neadevărat. Am făcut poze cu alte 107 guri de canal fără capac”, spune femeia. Parchetul a dispus neînceperea urmăririi penale, dar cei doi pensionari nu s-au oprit aici.

A dat în judecată Procuratura şi a plecat la Băsescu să ceară ajutor

Supărată că nu i s-a făcut dreptate, femeia a dat în judecată Procuratura. “Am cerut copii după procesele verbale de la Poliţia Rutieră din care reieşea că s-au întâmplat mai multe accidente rutiere din cauza gurii descoperite, pe o perioadă de şase luni. Am vrut să arăt că operatorul de apă minte. Nu mi-au dat aceste copii”, mai spune Mioara Arghirescu. Pentru că nu a găsit ajutor la niciuna dintre instituţiile locale, soţul femeii a plecat la preşedintele Traian Băsescu. “Am mers de mai multe ori. În final, m-a primit şase minute şi m-a ascultat. A zis că mă ajută”, spune Dumitru Arghirescu. În urma audienţei, MAI a solicitat IPJ Teleorman să elibereze actele cerute de pensionari. “Aşa am demonstrat că fuseseră patru accidente rutiere din cauza gurii de canal în care căzusem eu. Aşa am câştigat procesul cu Procuratura şi s-a stabilit că cercetarea dosarului meu fusese superficială”, spune pensionara. Dosarul a ajuns astfel din nou la poliţie pentru cercetări, iar soluţia finală, dată luna aceasta, a fost începerea urmăririi penale împotriva Apa Serv. Războiul dus de familia Arghirescu împotriva societăţii s-a blocat acum, din nou, la Procuratură. “Dosarul cu începerea urmăririi penale e la Parchetul Alexandria. Nu vor să îi dea drumul în instanţă. Merg până la CEDO dacă e nevoie, dar nu mă las”, mai spune Arghirescu.

Cere 50.000 de euro şi cheamă alexăndrenii la război cu Apa Serv

Familia Arghirescu cere societăţii 50.000 de euro. Oamenii spun că suma a fost stabilită de Casa de Avocatură Ţucă, Zbârcea şi Asociaţii, care îi reprezintă în instanţă. Vendeta pensionarilor nu se opreşte aici. Ei cheamă toţi alexăndrenii care au avut de suferit de pe urma gurilor de canal descoperite, la proces cu Apa Serv.Contactată de reporterii ADS Alexandria, conducerea societăţii a spus că aşteaptă soluţia instanţei.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite