Centralele de scară, un experiment eşuat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de patru luni de la lansarea ofertei privind montarea de centrale de scară, autorităţile din Alexandria nu au primit nicio solicitare concretă din partea abonaţilor. Alexăndrenii rămân indiferenţi la propunerea edililor, de teama costurilor ascunse.

Cum sistemul de încălzire  a intrat, oficial în moarte clinică, din cauza numărului mare de debranşări, edilii le-au propus alexăndrenilor montarea de centrale termice de scară, pe cheltuiala bugetului local. Beneficiarii ar fi urmat să achite în rate doar 50% din contravaloarea centralelor. Iniţial, Terma Serv, societatea care se ocupă de furnizarea agentului termic, a anunţat că vor fi montate centrale la 49 de scări de bloc. Mai nou, conducerea societăţii recunoaşte că nu are nicio cerere concretă. „ Noi le propusesem celor 49 de scări care, în principiu, au zis da. În acest moment nu avem nicio solicitare scrisă” a spus Traian Constantinescu, directorul Terma Serv. Conducerea societăţii spune că de vină pentru eşecul acestui proiect sunt alexăndrenii.„ Dragoste cu sila, nu se poate. Sunt indiferenţi şi tot aşteaptă să le dăm căldură la iarnă. Noi am spus clar că nu se mai poate furniza şi nu vor avea căldură.”, a mai spus directorul Terma Serv. Pe ultima sută de metri, societatea reia apelul privind montarea de centrale termice de scară. Alexăndrenii pot depune solicitări şi pot opta pentru centrale de scară , dar cu anumite condiţii. Terma Serv le-a impus solicitanţilor să fie cu datoriile la zi, să se angajeze că nu se vor debranşa în următorii cinci ani şi să existe acordul tuturor proprietarilor de pe scară, inclusiv a celor care au ieşit din sistem. Propunerea îi lasă în continuare indiferenţi pe puţinii alexăndreni rămaşi în sistem. „ Nu am încredere după cât am plătit iarna trecută, 700 de lei la două camere, nici nu vreau să mai aud. Mă debranşez şi gata” ne-a spus Liviu Trăistaru, un alexăndrean de 38 de ani.

Nu mai e timp anul acesta

Autorităţile au estimat în luna aprilie, la  lansarea ofertei privind montarea de centrale că proiectul va fi gata în şapte luni. Cum în prezent, nu există  nicio solicitare şi nici nu s-au achiziţionat centralele, edilii sunt rezervaţi în a mai declara că va exista o finalitate a experimentului în acest an.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite