Cel mai ieftin apartament din Alexandria costă cât două Logan-uri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începutul anului 2011 găseşte pe piaţa imobiliară din Alexandria  preţuri mici la apartamente, mai scăzute chiar cu 10% decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.Cele mai ieftine apartamente se vând cu aproximativ 16.000 de euro, iar cele mai scumpe ajung la 55.000 de euro.

Reprezentanţii agenţiilor  din oraş spun că în 2011 nu se aşteaptă la mari schimbări pe piaţa imobiliară. „ Preţurile sunt aproape la fel ca anul trecut, chiar un pic mai scăzute, cu 10% faţă de perioada de început a anului 2010. Nu ne aşteptăm la mari schimbări. Nici în ceea ce priveşte preţurile, nici în ceea ce priveşte gradul de cumpărare sau de vânzare”, ne-a spus Loredana Căldăraru, reprezentanta agenţiei imobiliare Logic Intermed care are la începtul anului 2011 scoase la vânzare 86 de apartamente şi 9 garsoniere . Preţul apartamentelor din Alexandria diferă în funcţie de zona oraşului, de etaj, de îmbunătăţiri şi de suparafaţă. „ Nu există un preţ fix pe metru pătrat. Preţul se stabileşte după alte condiţii, după poziţie, după ce dotări are şi după etajul la care este situat, sunt mai căutate cele de la etajele I şi II, oamenii evită ultimul etaj””, ne-a mai spus reprezentanta agenţiei.
16.000 de euro cel mai ieftin apartament
Preţul unei garsoniere variază la Alexandria  între 16.000 -23.000 de euro,  iar al unui apartament cu două camere, între 16.000 şi 30.000 de euro. Apartamentele cu trei  şi patru  se vând cu preţuri cuprinse între 35.000 de euro şi 55.000 de euro .
Cele mai ieftine apartamente din Alexandria sunt cele din zona 100 sau 200. Un apartament cu două camere în această zonă  ajunge la 70.000 de lei (16.000 de euro), chiar şi cu termopan, gresie, parchet, uşă metalică şi alte îmbunătăţiri.  Practic, preţul este echivalentul a două Logan-uri sau al unei maşini de lux.
Cele mai scumpe apartamente sunt cele din zona centrală, de pe strada Libertăţii sau din împrejurimi.  „ Am vândut un  apartament cu 4 camere de pe strada Libertăţii, la etajul I, cu două băi, cu îmbunătăţiri, cu 42.000 de euro. Un preţ foarte bun, chiar dacă este unul dintre cele mai scumpe preţuri din oraş. Sunt şi apartamente în zona asta care ajung  la 55.000 de euro, preţul iniţial spus de client”, ne-a mai spus reprezentanta agenţiei Logic Intermed.

În unele zone o garsonieră costă cât un apartament cu două camere

Cele mai mari garsoniere din Alexandria, cu suprafaţă de peste 40 de metri pătraţi, catalogată drept confort I  se vinde în zona 800 cu 16.000 de  euro , adică exact cât un apartament cu două camere din zona 200. În alte zone ale oraşului, mai centrale, cum ar fi strada Dunării sau strada Libertăţii , preţul garsonierelor ajunge şi la 23.000 de lei.  Agenţii imobiliari spun că , având în vedere diferenţele mici de preţ între garsoniere şi apartamentele cu două camere , aceastea sunt mai puţin căutate pentru cumpărare, ci mai degrabă pentru închiriere.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite