Cât te costă să închiriezi o locuinţă în Alexandria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Garsonierele sunt cele mai căutate locuinţe de închiriat
Garsonierele sunt cele mai căutate locuinţe de închiriat

Pentru că piaţa imobiliară este în continuare în colaps, alexăndrenii preferă să închirieze apartamentele, decât să le vândă. Prin agenţiile imobiliare preţul unei garsoniere pleacă de 100 de euro, iar un al unui apartament de la 200 de euro. Chiriile depind şi de utilităţi, dar  şi de dotări.

De mai bine de doi ani, piaţa imobiliară din Alexandria stagnează. Sunt din ce în ce mai puţini cei care îşi vând apartamentele din cauza faptului că preţurile au scăzut şi sunt la fel de puţini şi cei care mai pot să cumpere, dată fiind situaţia financiară precară. Cei care au apartamente disponibile, preferă să le închirieze, aşa că agenţiile imobiliare din oraş nu duc lipsă de spaţii de închiriat. Cei care nu îşi permit să cumpere preferă şi ei să stea cu chirie, şi în aceste condiţii la oferta bogată de închirieri, cererile sunt pe măsură. „În ultimii trei ani, preţurile imobilelor au scăzut cu 30%, dar cu toate acestea foarte greu se găsesc cumpărători. Oamenii care mai intră la noi în agenţie caută mai mult să închirieze. Şi la chirii tarifele sunt mai scăzute anul acesta cu 20-30%”, a spus Sorin Floricel, administratorul agenţiei Logic Intermed.

Chirii de la 100 la 250 de euro

La agenţie, o garsonieră se închiriază în Alexandria cu preţuri care pornesc de la 100 de euro,în condiţiile în care este şi mobilată. Pentru închirierea unui apartament cu două camere, chiriaşul trebuie să plătească 200 de euro, iar pentru unul cu trei camere preţul de închiriere porneşte de 250 de euro.  Tarifele nu diferă foarte mult în funcţie de zonă, ci mai degrabă de numărul de camere, de utilităţile şi dotările spaţiului de închiriat. Un apartament în zona centrală cu trei camere, decomandat, cu suprafaţa de 67 de metri pătraţi, gresie, faianţă, aer condiţionat şi mobilă costă 250 de euro. O garsonieră în zona centrală cu mobilă şi electrocasnice costă 100 de euro, tot prin agenţie.Reprezentanţii agenţiei recunosc că majoritatea celor care închiriază, şi care sunt persoane singure, preferă garsonierele pentru tariful mai mic. Deşi reprezentanţii agenţiilor din oraş susţin că preţul chiriilor a scăzut, alexăndrenii aflaţi în căutarea unei locuinţe de închiriat, nu consideră tarifele tocmai mici. „ Eu aş căuta un apartament cu două camere, dar să dau 800 de lei pe lună, e mult pentru venitul meu. Nu m-aş băga în aşa ceva. Alexandria nu e Bucureşti. Rezonabil mi s-ar părea 100 de euro pentru apartament şi 50 de euro pentru garsonieră”, spune Ionuţ Dinculescu, un alexăndrean de 28 de ani, aflat în căutarea unui spaţiu de închiriat.

Preţuri mai mici, direct la proprietar

Pentru a nu mai plăti comision la agenţia imobiliară, unii alexăndreni care au imobile de închiriat preferă să-şi expună direct anunţurile la avizierele din centrul oraşului. „ Închiriez garsonieră în zona I-uri, mobilată cu aragaz, frigider şi aer condiţionat. Este debranşată de la reţeaua de încălzire. Aş închiria-o acum şi cu 300 de lei, pentru că  vine iarna şi mai iau şi eu un ban în plus”, spune Victoriţa Lambru, o alexăndreancă de 60 de ani.

Case de închiriat, o raritate în Alexandria

Dacă în ceea ce priveşte apartamentele şi garsonierele de închiriat, oferta este bogată, în ceea ce priveşte casele de închiriat, acestea sunt rarităţi la Alexandria. Potrivit reprezentanţilor agenţiei Logic Intermed o singură casă se află în oferta de închirieri. Preţul pleacă acum de la 300 de euro, după ce anul trecut era 400 de euro, dar cererile au întârziat să apară.

CASETA

Garsonieră 100 de euro
Apartament cu două camere-200 de euro
Apartament cu trei camere-250 de euro
Casă cu trei camere- 300 de euro.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite